bVision & Photography

Het bovenste plaatje had ik met de Pasen op mijn weblog staan. Daar kreeg ik meteen het verzoek om deze te plaatsen als deze knop uit was. En tadaa, daar is die dan, in vol ornaat, Met een bloemdoorsnede van ca 20 centimeter.
Het is een boompioen voor degene die dit nog nooit gezien hebben. Een boom is het nog niet, hij zal nu circa 70 cm hoog zijn. De boompioen, Paeonia suffruticosa, komt van origine uit Noordwest-China, en Tibet. De boompioen is een prachtige solitaire heester die het goed doet tegen een muur, bij voorkeur aan de zuidkant. Het wordt een vrij brede opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. De bloemen hebben een doorsnede van 15 à 25 centimeter en zijn vaak gevuld.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

  1. Een prachtige bloem Sjoerd de boompioen, een heel mooie struik die lang bloem houdt.
    Ooit ook een stekje gekocht en hij staat nog steeds na 20 jaar in de tuin. Niet meer mijn tuin trouwens Hans

    logbankje

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.