aovermenkes
aovermenkes

aovermenkes

Ik zat nog laat op het terras achterom, om eerlijk te zijn was ik in de stoel in slaap gevallen en werd wakker door een licht geritsel. Mijn ogen had ik net open en deze moesten zich even aanpassen aan het duister. Helemaal achteraan in de tuin, bij de voormalige spoordijk kwam er een lelijke kop boven de grond uit en keek voorzichtig om zich heen. Ik dacht even dat het een mol was die aan de rand van de dijk naar boven kwam. Maar even later zag ik dat het een klein menke was. Ik verroerde me niet op het terras waar ik zat en keek aandachtig toe. Ik kon mijn ogen niet geloven. Plots draaide hij zich om en verdween weer in het gat van de dijk, had ik nu gedroomd na de Leffe Tripel van vanavond. Ik was net van plan om maar naar bed te gaan toen ik weer een beweging zag achter in de tuin, ik zag niet een, maar meerdere schaduwen in de tuin en kreeg toch een raar gevoel in mijn maag. Ik moet weer in slaap gevallen zijn want toen ik wat later weer wakker werd was er niets meer te zien. Het begon langzaam licht te worden en ik besloot om maar achter mijn PC te duiken. Even later stond mijn vrouw op en liep naar het terras. Lijkbleek kwam ze naar binnen en stotterde kijk eens achterom, heb jij dat gedaan met je zere knie. Ik stond op en liep naar achteren de tuin in. Alle onkruid was weg en de borders waren helemaal schoon en aangeharkt, had ik dan toch niet gedroomd. Ik liep naar de spoordijk maar zag nergens meer een gat. Het kan niet anders dan dat de aovermenkes dit gedaan hebben. Ik vraag me alleen af waar ik die pijn in mijn rug van heb…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

25 Comments

 1. Pingback: Het Auvermenke – bVision.nl

 2. Ik kom wat later lezen.

  Maar wel met een vraag:

  Kun je deze hardwerkende tuinlieden ook eens mijn kant opsturen.

  Er staat natuurlijk een lekker biertje klaar.
  Na gedane arbeid smaakt dat nog beter.

  Vrolijke groet,

 3. Pingback: De koning te rijk. – bVision.nl

 4. Kakel

  Als het mijn beurt is de hark door de tuin te halen, ga ik ook een Leffe Tripel drinken. Ik hoop dat het helpt!
  Heerlijk zoiets luchtigs tussendoor en dan die foto…
  Lieve groet.

 5. logbankje

  LOL, heb ik inderdaad gedaan, tja die rug en alles weer schoon in de tuin.
  Of is het toch waar dat de aovermenkes je hebben geholpen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 6. Waarschijnlijk had je geen kussentje in de tuinstoel, zo vroeg ik het jaar kan het vreselijk optrekken in de avond, slecht voor je rug’;-) Maar oke, nu alles er netjes bij ligt dankzij de mennekes hoef je toch niet in actie te komen dus kun je de rug rust geven!

 7. marlouwitzelgmailcom

  haha Sjoerd!

  Nee… die menkes… die bestaan echt niet.
  Dat was gewoon ene Sjoerd.
  Die had er zin in!

  Prettig weekend en geniet e rmaar lekker van…

  Groetjes!

 8. Goede morgen Sjoerd, vergeet je nu niet om die mennekes te belonen en een flinke schotel melk buiten te zetten vanavond (als de mennekes geen tijd hebben , dan lusten de egeltjes en de loslopende katten vast ook wel iets ervan) Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 9. Ik denk dat je blij mag zijn dat het een droom was anders was je misschien zelfs wel meegenomen als buit. Je weet het niet hè. En slaapwandelend je tuin opruimen is niet zo goed vrees ik.

 10. Die pijn in je rug komt van die stoel natuurlijk, daar hoor je ook niet in te slapen.
  Gelukkig had je hulp in de tuin, want als je dat nu nog zou moeten doen
  met die pijn in de rug, dat zou echt niet goedkomen.

  Love as Always
  Di mario

 11. in een waas van weet ik veel heb je je tuin gedaan, maar je was zo moe dat….
  (ik ga niet verder fantaseren)maar soms lijken dromen zo waar, maar hier zijn ze waar, volgens mij was jij dat manneke
  -Een @->- voor jou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.