De koning te rijk.
De koning te rijk.

De koning te rijk.

Sakkerdjie zeg en dat bij ons in de tuin. Dat is me toch even mazzel hebben. Normaliter moet ik achter alle beesten aanrennen om ze op de foto te zetten, behalve die zoals gisteren op een mural staan, die blijven wel zitten. Deze zag ik aan komen fladderen en dacht nog wat een mooie vlinder, toevallig lag mijn camera binnen handbereik en de vlinder daalde netjes neer op een potplant bij ons op de tuinkast. Hij parkeerde zichzelf vakkundig in de bloemetjes en bleef even rustig zitten. Net lang genoeg om jullie te bewijzen dat ik een bij- en vlindervriendelijke tuin heb. Volgens mij is het een Maxima page, maar ik zou me uiteraard kunnen vergissen… Gisteren even de klimop-heg aan de zijkant van de tuin geknipt. Eerst uiteraard even gekeken of er geen nesten in zaten, maar gelukkig zitten de mezen aan de andere kant in de vuurdoorn. Dat knippen in het zonnetje vind ik niet erg, de heg zelf staat in de schaduw, en ik in de zon, maar de border daarna weer opruimen vind ik een straf. Ik had het nog willen laten liggen voor de Auvermenkes, maar die hebben al genoeg gedaan

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 reacties

 1. Ria van Felius

  Zo zie je maar je moet ALTIJD je camera bij je hebben 😉
  De vlinder is prachtig! Wat het precies is… een koninginnepage dacht ik ook.
  (o.t .Mijn blog is ook weer met foto’s)

 2. Frank-103

  Mooie vlinder! Wat een geluk dat die blijft zitten voor de foto. Bij ons in de tuin is zo’n beestje zijn leven niet zeker, we hebben 2 roofdieren die voor zo’n vliegende snack wel in beweging komen.

 3. Oh ja prachtige vlinder die ik in eeuwen niet in het echt heb gezien, prachtig mooi! Eigenlijk moet je je camera altijd klaar hebben liggen, maar ja, de praktijk werkt vaak helaas net iets anders, ligt ie klaar, maar dan zit je elders bijv. hahahaha

  Hier is alle klimop weg inmiddels, nu de bestrating nog.. kan nog even duren denk ik, maar het zand ligt er… wie weet vandaag weer een stapje verder.

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, wat een prachtige vlinder en die komt zomaar bij jou in de tuin en blijft nog netjes zitten voor een foto. Hier zie ik voornamelijk witjes en ook niet erg veel . Vanmiddag komen de kinderen met hun kinderen en dan gaan we met zijn allen lekker naar het strand. Ik kom daar meestal alleen buiten het seizoen om te wandelen, in mijn eentje daar gaan zitten doe ik eigenlijk nooit. Maar met de hele club is het toch gezellig, met de kleine dametjes water uit de zee halen en ‘modderkastelen’ bouwen altijd leuk.
  Voor jou ook een fijne dag gewenst vandaag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.