Murals – Gulpener en Yasja Ligtelijn
Murals – Gulpener en Yasja Ligtelijn

Murals – Gulpener en Yasja Ligtelijn

bVision & Photography

Een bijzondere kunstenaar uit de regio, Yasja Ligtelijn, heeft de afgelopen weken een bijzonder mooie mural gemaakt in de straat achter de Gulpener bierbrouwerij, de Rosstraat. Een aanwinst en zeker het bekijken waard bij een volgende bezoek aan Gulpen. Dat alles in het kader van het nieuwe centrumplan voor de binnenstad van Gulpen. De Gulp in een nieuw jasje en het hele centrum voorzien van nieuwe bestrating. De mural of muurschildering is gemaakt op vragen en advies van het bewonersnetwerk Gulpen en Yasja heeft hierin meegenomen de vergezichten, de bossen, de holle paadjes, het dromerige van de omgeving. Iedereen die het ziet raakt gewoon enthousiast over dit kunstwerk. Het geeft het Limburgse landschap weer zoals ook wij dat ervaren.

bVision & Photography

Naast de kleine Yasja op het bospad in het glooiende Limburgse landschap zijn er in deze mural ook nog dieren in opgenomen die in Limburg veelvuldig voorkomen, zoals onder andere de das en de vos en de verborgen roofvogel.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. logbankje

  Wat een prachtige mural Sjoerd, echt een kunstwerk.
  Vind het wel mooi de lokale biermerken, zoals de Gulpener bierbrouwerij, en hier heb je de drie ringen.
  Maar mag zelf graag een Dommelsch biertje drinken, traditie van uit de jaren 80 ontdekt tijdens het wandelen in zuid Limburg. Hans

 2. Goede morgen Sjoerd, wat een prachtige schildering, ik zou er een bankje bij zetten, zodat mensen het eens rustig allemaal kunnen bekijken, Je kan hier toch niet zomaar voorbij lopen lijkt me.
  Voor jou een fijne woensdag gewenst, de zon schijnt dus ik ga er straks buiten van genieten.

 3. Ik zou met liefde en plezier tegenover dit kunstwerk wonen, kon ik er iedere dag naar kijken. Het glooiende landschap in Limburg is bij ons favoriet om een paar dagen lange wandelingen te gaan maken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.