Renault 4 Fourgonnette
Renault 4 Fourgonnette

Renault 4 Fourgonnette

U had hem wellicht al bij John van Naastmijnschoenen blog zien staan deze zeer mooie Renault 4 Fourgonnette in de F4 uitvoering (de kleinste variant).Deze Renault 4 is gemaakt in 1988 dus inmiddels 32 jaar oud en is in een zeer goede staat. In Frankrijk was dit een echte “boulangerie” auto. Hierdoor heeft de auto een hoge herkenbaarheid waarde in Frankrijk. Nederland is in dat opzicht meer het land van de busjes geweest. Deze uitvoering heeft de bekende en bijna onverslijtbare 1108 cc motor in het vooronder liggen. En in tegenstelling tot de Eend was dit een viercilinder motor i.p.v. een tweecilinder. Ik heb zelf zowel in de Eend als in de R4 gereden. De R4 was gewoon meer auto. Deze auto gaat dan ook regelrecht mijn virtuele garage in. Na de laatste verbouwing is daar nog wel wat ruimte, al is die ook al weer redelijk vol aan het raken.

test

21 reacties

 1. Kakel

  De auto vind ik een knapperd en dat zeg ik zelden van een auto. Ik vind de hoek ook mooi waarin John de foto heeft gemaakt. Heel apart en terecht dat de auto in je virtuele garage mag.
  Lieve groet.

 2. Frank-103

  Ik vind dit ook een leuk wagentje, hij doet me denken aan de vakanties in Frankrijk, waar een boer met zo’n autootje kersen komt verkopen uit zijn auto of een bakker stokbroden, pain en croissants.

 3. pjotr

  Mooie Renault. Overigens had de “eend” ook een viertaktmotor, maar slechts met 2 cilinders en een veel kleinere cilinderinhoud (naar ik mij herinner zo’n 600 cc). Verder had de “eend” een apart soort ontsteking, waarbij er geen stroomverdeler was, maar de twee bougies steeds tegelijkertijd vonkten, dus ook in de cilinder waarin op dat moment geen benzine tot ontbranding werd gebracht.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.