Spanning aan de rand van Assendelft
Spanning aan de rand van Assendelft

Spanning aan de rand van Assendelft

Het trafohuisje van deze week is ingezonden door Jeanne van sjannesblog en staat aan de rand van Assendelft aan de Kanaalweg. Het is een huisje ontworpen door architect Han van Loghem uit Haarlem. Deze grossierde in ontwerpen voor trafohuisjes en bijna alle ontwerpen van Han hebben de haan en de hond in het ontwerp staan. Het verhaal van de Haan en Hond is uitzonderlijk en is onder de link te lezen. Maar laat ik Jeanne het verhaal verder vertellen:
Al iets langer geleden tijdens onze eerste etappe van Waterliniepad zag ik dit trafohuis staan naast een boerderij met een mooie spreuk aan de rand van Assendelft. Het geheel viel op door de Hollandse frisheid, schoon en netjes. Ook door de tegelplateau’s van hond en de haan en de oranje tegels met uit stekend dak, allemaal kenmerken van de Amsterdamse stijl.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Kakel

  Die tekst op de boerderij: Let Op Zie Toe. Echt zo’n antieke (-:
  Mooie foto! Het verhaal van de hond en de haan neem ik voor waar aan mét een korreltje zout. Ik mag tenslotte zelf kiezen…
  Lieve groet ♥

 2. Frank-103

  Dat is een trafohuisje hier vlakbij, bij pont Buitenhuizen. Het ligt niet langs een route waar ik vaak kom. Ik vind het ook een leuk huisje, er zijn hier in de Zaanstreek vast nog meer van die huisjes te vinden.
  Nb er is een bibliotheek in Zaandsm en in Krommenie, als je het echt wil weten. Voor de scholen is er nog een rijdende bibliotheek.

  1. Dat dacht ik wel, maar in de tijd waar ik over spreek was dat nog niet het geval. In Zaandam heb ik een paar jaar gewerkt tot we zijn verhuisd naar het zuiden. Dus dat heb ik verder ook niet bijgehouden. In Zaandam was toen ook nog een filiaal aan de Zuiddijk, daar heb ik ook wel eens een avonddienst gedraaid. ingevallen.

 3. Goede morgen Sjoerd, leuk dat huisje met de tegels. Ik heb ooit toen ik in Zaandam woonde en werkte op de bieb boven AH daar ook wel eens op de biebbus gewerkt en toen kwamen we ook in Assendelft en meer dorpen daar in de buurt. Die hadden geen eigen bibliotheek in die tijd, nu waarschijnlijk wel. Ik zou het waarschijnlijk niet herkennen want het was niet mijn vaste dienst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.