Valkenburg
Valkenburg

Valkenburg

bVision & Photography

Vaak heb ik mij negatief uitgelaten over Valkenburg aan de Geul, en terecht uiteraard, want Valkenburg is een van de meest toeristische steden in Nederland. Valkenburg leeft van het toerisme. Ik was er afgelopen week en zag een heel ander Valkenburg. Een leeg Valkenburg in de zon. Wie heeft er ooit de Grendelpoort gezien zonder mensen eromheen, Een lege ruïne zonder klautergasten, Een lege geulpoort, het hart van de stad, de VVV zonder toeristen, of de Wilhelminatoren zonder mensen in de stoeltjes lift.
Nou, ik zag het wel, en ik was verbaasd over zoveel moois. Ga maar niet allemaal kijken, want na 1 juni vind u het niet meer, Dan is Valkenburg weer van de toeristen… Tenminste, dat hoopt de horeca. En een chapeau voor de dames van ijsmakerij Botterweck, daar kocht ik een ijsje en kreeg meer dan ik verwachtte, en lekker dat dat was. jammie…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

26 reacties

 1. logbankje

  Toeristisch is het zeker, maar in de rustige periode heel aantrekkelijk.
  En buiten Valkenburg is het al snel rustiger, zo ben ik met het gezin vaak in Schin op geul geweest en dat is een verademing. Hans

 2. Kakel

  Als je had gezegd dat je de foto in het buitenland hebt genomen, had ik je geloofd.
  Alle keren ben ik er alleen op de fiets met de wielerclub geweest. Ik kon geen genoeg krijgen van de Cauberg (-:
  Schitterende foto!

 3. Als kind ben ik wel eens met mijn ouders in Valkenburg geweest, maar de laatste jaren niet meer . Ik kan me niet eens meer herinneren hoe het eruit zag, wel dat het er druk was, toen al 🙂
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 4. Whahahahahaha, toerisme, het zou verboden moeten worden! 😉 Ik ben het met je eens, in de jaren ’80 toen wij er kwamen was het al vol, het enige wat wij dan ook deden was op een terras zitten, mensen kijken die voorbij kwamen… maar ook.. met de auto tussen de terrassen door -rijden met mijn oom, die dan zei…. ‘als je nu je raampje open zet, kun je zo de drankjes van tafel af pakken.’ hahahaha wat een opvoeding niet?

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.