Landrover 109
Landrover 109

Landrover 109

bVision & Photography

De Landrover, door velen gehaat en door nog meer geliefd. Ik heb er zelf een tijd in mogen rijden maar vond het ook maar een onding. Maar goed, voor een beperkt aantal beroepen is deze door Morgaine van Morgaine’s Passions op de foto gezette LaRo, zoals ze in het leger werden genoemd, wel handig. Zo kan ik me voorstellen dat Nationaal Park Lauwersmeer met deze auto op plaatsen komt die je normaal moet mijden met je auto. De Landrover is met enige modificaties en verbeteringen gebouwd van 1948 tot 2015 Oftewel 67 jaar in productie geweest. Hoe ze aan de auto zijn gekomen is me een raadsel. Deze Landrover 109 is geproduceerd in 1968. Dus inmiddels meer dan 50 jaar oud. Hij staat pas sinds 2015 op naam van het Nationaal Park Lauwersmeer. Wellicht weet iemand meer over de historie van dit voertuig, want na twintig jaar is deze auto geïmporteerd in Nederland. Ik vraag me af hoe deze door de keuring is gekomen, wand zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde is het kenteken niet goed leesbaar.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

  1. Volgende keer kijk ik wat beter in onze straat, volgens mij staat/stond er een paar huizen verderop ook 1, (iets kleiner..?) ik heb wel ‘ns meegereden met stoere buurvrouw 🙂

  2. Goede middag Sjoerd, ik heb ooit een een lift in zo’n wagen gehad, nou dat heb ik geweten, ik kon die dag nauwelijks zitten zonder het te voelen. Maar het is wel een stoere kar, zeker weten.

  3. Jeetje 50 jaar? hahahahaha oke dan! De rest ook weer bijzonder wat je hebt kunnen vinden. Natuurlijk heb ik geen idee over deze historie. Wie weet spreek ik ooit nog iemand daar die bij deze landrover hoort. 😉

    X

  4. Frank-103

    Ik ken de regeltjes voor kentekens niet zo goed, maar hij heeft een oud kenteken, dan is hij misschien al 50 jaar geleden al op kenteken gezet, van defensie o.i.d.. Dan zou hij via de Domeinen verkocht zijn aan het Nationale Park.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.