Spanning in de Rubensstraat in Amersfoort.
Spanning in de Rubensstraat in Amersfoort.

Spanning in de Rubensstraat in Amersfoort.

bVision & Photography

Het huisje deze week is wederom afkomstig van Ted. Het is zeker een mooi trafohuisje, maar helaas voorzien van veel graffiti. Ik zie dat ook hier de oorspronkelijk aanwezige ramen zijn dichtgemetseld. Ik laat Ted verder aan het woord voor de beschrijving:
Ietsje verderop van het blauwe Sportfondsenbadhuisje staat dit kunstwerk. Deze staat er wat langer en is qua bouwstijl gelijksoortig als de naastgelegen Rembrandtschool. School (en ik neem aan transformatorhuisje) zijn in 1931 ontworpen door stadsarchitect C.B. van der Tak. Deze architect heeft meerdere transformatorhuisjes en gebouwen op zijn naam staan in Amersfoort. Zijn stijl lijkt erg op W.M. Dudok.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Prachtig! Net als die Rembrandtschool, trouwens.
    Héél jammer dat hij zijn carrière als architect knakte door zich bij de NSB aan te sluiten; wat had hij na de oorlog nog 30 jaar lang schitterend werk kunnen ontwikkelen, als hij dat verleden niet gehad had :-/ Ook tragisch eigenlijk.

  2. Goede morgen Sjoerd, het zou mooi zijn als die kliederaars ook de boel weer schoon zouden maken, maar ja dan moeten ze worden betrapt als ze bezig zijn. Een mooi huisje is het , met de ramen erbij zou het nog mooier zijn. Fijne Pinksterzondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.