In de Brunssummerheide ontspringt uit diverse bronnen de rode beek, gekscherend ook wel de Red River genoemd, deze beek nam uit de omliggende grond klei en ijzer mee op zijn weg naar de Maas. Daardoor ontstonden langs deze beek vroeger veel pottenbakkerijen die hun potten door heel Europa verkochten. Uiteraard vervoerd met paard en wagen. Niet alle potten bleven heel. soms vind je langs de oude oevers nog scherven van deze misbaksels. Bij Schinveld staat een replica van een gebruikte oven uit die tijd. Maar kijk eens in welk een omgeving deze pottenbakkers hun werk moesten doen. Ik had meteen zin om ook een oventje aan te schaffen en een hutje op de hei te maken…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Het ziet er daar heel fraai uit, bij die rode rivier. Naast pottenbakkers komen er dacht ik ook veel bakstenen uit Limburg. Die kan je dan weer heel decoratief per trein vervoeren.

    Frank-103

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.