To be a bee (1+1)
To be a bee (1+1)

To be a bee (1+1)

Hommels zijn bijen. Veel mensen weten dit niet, maar hommels zijn bijen. Ze zien er wel duidelijk anders uit dan andere bijen, met hun wollige, kleurrijke beharing. De ene Bee is de andere Bee niet zullen we maar zeggen. Dus vandaag de andere Bee, wel op een foto die gisteren gemaakt is. Zo vroeg zijn die Bees er nog niet, die moeten eerst uit hun nest komen en dan kilometers vliegen voordat ze bij mij zijn. Daar moeten ze dan genoeg verzamelen, vooral moed, om dat stuk zwaar beladen met kostbare nectar, weer terug te vliegen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Vorig jaar was er in de Hortus een bijententoonstelling en daar werden ook verschillende bijen die in de stad voor kwamen verzameld. Weet het niet meer zeker maar geloof dat er wel twintig verschillende soorten opgeprikt waren.

  2. Fantastisch Sjoerd, ik heb het idee dat het met de bijen ietsje beter gaat, met “alle”hulp…. moeten de gemeentes al leen niet zo vroeg alles maaien … alle slootkanten zijn kaal:-( balen man, de mooiste bloemen alles weg 🙁
    sukkels zijn het..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.