De muis
De muis

De muis

Het was een onrustige nacht eerder deze week, Kaatje, onze poes had ergens wat verstopt waar ze niet aankwam. Ik dacht al dat ze ergens een stukje speelgoed van Jeslynn verstopt had. Een nacht verder was het een ramp. Een hoop herrie twee katten aan het radauwen onder ons bed en de schoenen onder het bed vlogen door de hele slaapkamer. Even later werd duidelijk waardoor. Kaat had een muis mee naar binnen genomen om mee te spelen. Maar midden in de nacht met verschillend verstop plaatsen was het ondoenlijk om de muis te traceren. Maar Kaat kan uren wachten en uiteindelijk werd de muis gevangen op een plaats waar we ook aankonden. we kregen de muis van Kaat en hebben deze buiten maar weer losgelaten.
Enkele uren later was ik op het terras de planten water aan het geven en even kon ik mijn ogen niet geloven Op meer dan twee meter boven de grond zat in de vogelvoederbol een muis heerlijk te foerageren… Of het dezelfde was waag ik te betwijfelen, want deze was geheel ongeschonden. Uitdagend was het in ieder geval wel.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. Geweldige foto en ja ze kunnen aardig te keer gaan als ze een muis hebben. Heb er hier gelukkig geen last meer van op tweehoog, maar in het oude huis kwam Spottie altijd gezellig met veldmuisjes en kikkers naar binnen 🙁

 2. logbankje

  Muizen en een Eekhoorn ze komen op plekjes waar een ander denkt dat ze niet kunnen komen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. hanscke

  Katten zijn en blijven roofdieren en houden van de nacht. Ik had altijd hele gemengde gevoelens als ik weer eens een muis of een vogeltje van onze kat Sjimmy kreeg. Maar als ik zag dat zij er mee speelde probeerde ik de muis toch de vrijheid te geven.

 4. So far so good… Picasso heeft nog nul mee genomen dat wij weten, pffffffffffff

  Maar herkenbaar, behalve van het verstoppen dan… onze oude katten vroeger kwamen het direct brengen eventueel, meestal vogels ook… best groot ook nog!

  X

 5. Goede morgen Sjoerd, hahaha die muis in de vogelvoer bol steekt nog net zijn tong niet uit. Molly heeft ook regelmatig een muis mee naar binnen genomen, levend en wel om mee te spelen. Dan zet ik haar in de gang en gooi ik meestal een handdoek over de muis heen, raap het diertje met handdoek en al op kijk even of er erge wonden zijn (meestal niets te zien) en zet de muis een eind verderop in de vrije natuur. Klop af, maar ze heeft de laatste tijd geen muizen meer meegenomen gelukkig. Ik wens je een fijne muisvrije vrijdag toe.

 6. Frank-103

  De katten hier nemen geen muizen meer mee naar huis, ik begraaf ze sneller dan de katten ze op kunnen eten. Dat hebben de katten inmiddels ook in de gaten.

 7. ja, een muis, heb ze maar in en rond je huis, ik ben dan bang, dat is zo schrikwekkend,
  mijn kat hier zou gaan lopen denk ik van een muis, maar vorige andere katten hadden die direct
  -€en @->- voor jou.

 8. Rob Alberts

  Het is prachtig om te zien wat een klimmers en evenwicht kunstenaars muizen zijn.
  Dat het ook nog eens beroeps verstoppers zijn maakt het observeren van muizen alleen maar leuker.

  Ik wens je nog veel plezier met jullie huis en tuinmuis.

  Maar bovenal wens ik jullie een gezonde Nachtrust.

  Stille groet,

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.