bVision & Photography

Ria van riavanfelius.nl stuurde me de foto’s van deze nogal opvallende auto. Bij het zoeken naar dit type auto blijkt dat er heel veel een leven hebben gehad in het Amerikaanse leger. Een vergelijkbare auto, Een Dodge W200, waar de opbouw vanaf was gehaald, was hier geïmporteerd met maar 23000 mijl op de teller. Het is natuurlijk de droom van ieder kind om later met een stoere Jeep rond te rijden, dus mogen ze ook voor dit model de opbouw wel eraf halen. Tenzij deze uiteraard functioneel wordt ingezet.

 • Merk: Dodge
 • Kenteken: 39-YD-05
 • Type: Pick-up truck W24BE
 • Kleur: Blauw
 • Bouwjaar: 1977
 • Aantal Cilinders: 8
 • Motorinhoud: 5200 cc 150 pk
 • Brandstof: Benzine/LPG

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Haha, mijn bak. Foto van de buurvrouw deze Dodge W200 komt uit 1977 en heeft inderdaad in het Amerikaanse leger rondgereden. De bak achterop is een toolbox/servicebox. Mooi of niet?…ik vind van wel maar snap dat iemand dat niet vind. Voor ons is dit puur om praktische reden. Het is/wordt een reisauto en er moet nog een hoop gebeuren. De bak is voornamelijk voor opbergruimte. Er komt een kookgelegenheid zowel binnen als buiten een wc komt er in en op het dak komen 2 daktenten. Verder nog een luifel en een buitendouche. De hele auto is bedoeld voor het vrij kamperen zonder al teveel asfalt.
  De niet zo zuinige V8 (lpg) gaat op de duur plaats maken voor een Cummins 6 cil. Diesel.
  Goeten Remco

  Remco Mulder
 2. Hier kan geloof ik in een mum van tijd een kampeertoestand uitgeklapt worden, ik heb het nog niet gezien maar ze zijn wel van plan ermee op stap te gaan,

  Ria van Felius
 3. Zitten wij gisteren Dr. Poll te kijken uit Drente daar in Amerika, gaat zijn auto stuk, jeep.. nou ja, ergens een vrouwtje met een hondje, die zet de hond in de range rover, en het valt gewoon op, dat de auto hoger is dan zij zelf, dat ze amper binnen kan kijken door de voorruit terwijl ze ernaast staat, hahahahaha Perspectief van die bakken zijn echt groot!

  Deze Dodge valt dan nog mee denk ik, ook groot, maar ik zag nog groter dus 😛 Daarnaast, deze Dodge, voorkant, prachtig, maar waarom de achterkant wat minder, ik snap dat ze het dicht willen hebben… maar dit vind ik niet zo mooi gedaan… maar wie ben ik.

  X

 4. wowwww,
  wat een énorme wagen Sjoerd, ik kan me toch wel voorstellen dat er steden zijn die dit soort voertuigen mijden….
  kweet niet waarom, maar heb ineens associaties met de wouwse plantage 🙂

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.