Spanning aan de Gerard Doustraat in Amersfoort
Spanning aan de Gerard Doustraat in Amersfoort

Spanning aan de Gerard Doustraat in Amersfoort

bVision & Photography

Vandaag weer een trafohuisje uit Amersfoort, wat zeg ik, voormalig Trafohuisje uit Amersfoort, Maar we hebben in ieder geval de foto’s nog. Het huisje was, zonder de graffiti best wel een mooi object. Ted stuurde me deze foto’s met het volgende tekst:
Dit huisje wil ik apart benoemen. Iedere echte Amersfoorter kent een paar kenmerken in de stad. Ik noem er een paar: keien uit alle windstreken, de Lange Jan, de Stier, Prodentfabriek en ijssalon Roethof. Jarenlang stond dit puntgevelhuisje tegenover laatstgenoemde ijscopaleis. Al likkend aan een onweerstaanbare ijswafel keek je uit op dit huisje. Helaas is deze gesloopt. Wat ik jammer vind, en dit gebeurt best vaak, is dat het vervangende exemplaar een oersaai prefabhok is. Zo ook hier, je ziet deze op 1 van deze foto’s op de achtergrond staan.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  Zeker een bekend Amersfoorts trafohuisje, jammer dat het is gesloopt.
  Maar er staan meer van deze trafohuisjes in de stad, zoals ik al eens heb gestuurd. Hans

 2. Amersfoort komt ook aardig op de kaart zo, hahahaha En ik maar fietsen in die tijd om ze te spotten, wat al vertelt, ik was en ben geen echte Amersfoorter. Wel ken ik de keien, Lange Jan natuurlijk en vele andere zaken daar.

  Ik zie het nieuwe huisje, oersaai inderdaad, zo jammer!

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, jammer dat ze mooie huisjes slopen en er een lelijke bak voor terugplaatsen. Deze huisjes zijn toch ook monumentjes nietwaar?
  Fijne dag, de zon schijnt, dus ik kan straks met mijn bezoek in de tuin.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.