High Key
High Key

High Key

bVision & Photography

De opdracht binnen ons fotoclubje was de afgelopen weken High Key fotografie, bij een high key foto ligt de nadruk op de lichte tonen in een foto. Dat wil niet zeggen dat de foto daarmee overbelicht is. Dat wil niet zeggen dat alle kleur weg is en dat de foto overbelicht is in het histogram. In het histogram ligt bij high key het accent aan de rechterkant en bij low key aan de linkerkant. Ik heb hier mijn eigen invulling aan gegeven. Een foto van de Gulpener bierbrouwerij en een foto van een blikje op het tekenbord van mijn kleindochter. In dat opzicht ga ik graag buiten de gebaande paden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. logbankje

  Complimenten voor de foto’s Sjoerd, maar het is juist zo mooi om buiten de paden te gaan. Hans

  @ heel bijzonder Soestdijk vanavond in het nieuws.

 2. Twee technieken waar ik nog nooit van heb gehoord, en heel eerlijk? Ik zie gewoon mooie foto’s, zelfs met de uitleg, denk ik… oh… hahaha Ze zijn gewoon prachtig! De opdracht is geslaagd.

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, zo leer ik ook weer eens wat bij, niet dat ik dergelijke technieken ooit zal toepassen, ik ben meer een ‘kiekjes’ mens. Maar voor jou is het wel een interessante hobby en ik zie je foto’s graag, ze zijn mooi en ook de uitleg erbij is leuk om te lezen.
  Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.