Murals Heerlen – Mijnspoorweg (1)
Murals Heerlen – Mijnspoorweg (1)

Murals Heerlen – Mijnspoorweg (1)

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Deze muurschildering vinden we op de afscheiding van het spoor en de Mijnspoorweg. De Mijnspoorweg is de doorgaande weg tussen Heerlen en Landgraaf. Het thema is ‘flora en fauna’ en de kunstenaars beschilderen de geluidswand met planten en dieren die voorkomen in Parkstad. De kunstenaars die dit gerealiseerd hebben zijn Collin van der Sluis en Super A. Zij wonnen in 2016 de prijs voor de mooiste muurschildering van de Nederland. U ziet in de kop staan dat dit een van meerdere delen bevat. De mural is gewoon te lang om een een keer erop te passen en is in verschillende verschillende delen in te passen.

bVision & Photography

18 Comments

  1. Dat vind ik echt heel mooi zeg. Heerlen mag hier ook met recht trots op wezen. Dat moeten ze overal eens gaan doen in plaats van dat geklieder wat ze hier doen of op andere plekken in de nacht als niemand kijkt. Dit geeft een boodschap wat ik ook heel erg waardeer. Ik wacht op meer wat je wellicht later gaat delen hier want zulke kunstwerken zal mij nooit vervelen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.