Ik dacht dat egels voornamelijk nachtdieren waren, maar deze kwam ik tegen toen ik in het bos langs de Rodebach (Roode Beek) tussen Süsterseel en Gangelt (D) reed. Het kleine egeltje zat midden op het bospad wat tevens een fietspad is. Hij had geluk dat ik hem op tijd zag en heb er even Moppie voorgezet om een veilige overtocht te garanderen. het leek hem niet te storen. eenmaal aan de overkant bleef hij even zitten voor de foto. Die had ik wel verdiend. dacht ik zo.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Hier komen ze sinds kort weer ’s avonds langs. Volgens mij hebben ze gps ze zijn er vooral als we kippenbotjes neer hebben gezet. De rest van de tijd krijgen ze kattenbrokjes. Mooie foto ik heb ze nooit overdag gezien.

  Liesbethblogt
 2. Normaal zijn het nachtdieren.
  Weet nog wel dat ze aan het paren waren in de tuin.
  Ik dacht dat er jongeren seks bedreven, maar maren egeltjes. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  logbankje
 3. Dit is zeker weten bijzonder zo overdag! Ik weet inderdaad alleen vanaf de schemer of heel erg vroeg in de ochtend, mijn oma zette vroeger altijd een schoteltje melk neer in de egeltjes tijd, net als het duiven voeren van de zwarte duif elke dag als hij weer kwam aanvliegen….

  X

 4. Egeltjes zijn meer schemerdieren, ik heb er lang eentje in de tuin gehad, maar op een dag lag hij midden in de zon op apegapen. Ik vrees dat hij ziek was, ik heb hem in een doos gezet en naar de egelopvang gebracht, daar weten ze wat ze met egeltjes moeten doen. Later heb ik nog eens geïnformeerd, maar ze hebben daar zoveel egeltjes dat ze niet wisten welke ik gebracht had, al hadden ze toen nog geen sterfgevallen gehad, Dus ik hoop dat hij daar is opgeknapt en weer in de vrije natuur is uitgezet.

  1. Leuk zo’n egeltje, die zie ik liever dan een reiger, ik heb vast wel eens verteld dat ik het niet zo op reigers heb, omdat die doorgaans op mijn auto willen kakken. Egeltjes lukt zoiets niet, als ze al op mijn auto willen kakken. Ik vrees ook dat dit egeltje iets mankeert, overdag horen die ergens te slapen.

   Frank-103

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.