Spanning aan de Treekerweg in Leusden
Spanning aan de Treekerweg in Leusden

Spanning aan de Treekerweg in Leusden

bVision & Photography

Dit trafohuisje is weer een uit de 5/8 ste serie van Ted. En de naam 5/8 ste berust hier op de gevulde inhoud van zo’n huisje. Het grootste deel van het huisje bestaat uit de transformator. De ‘gaten’ in de bovenzijde zijn ontluchtingsgaten voor de afvoer van de warme lucht door het transformeren van de hoogspanning naar de laagspanning voor dagelijks gebruik. Zoals reeds eerder vermeld is dit in die buurt een standaardhuisje, maar het staat wel in een zeer nette buurt, om het maar eens voorzichtig uit te drukken. In totaliteit zijn er zo’n 220 van deze huisjes gebouwd.
Dit trafohuisje staat aan de Treekerweg in Leusden. Leusden ligt aan de ene zijde aan de Utrechtse heuvelrug en aan de andere zijde in de Gelderse Vallei. Het heeft iets meer da 30.000 inwoners. Het ligt net onder Amersfoort.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Ria van Felius

    Er is toch overal stroom nodig, nette en minder nette buurten, ik zie het aan het huisje niet af, of het moet zijn dat het nog schoon is.

  2. Goede morgen Sjoerd, een zonnige zondag na een deels miezerige zaterdag, Het is ditmaal wel een hoog huisje zo te zien, maar door het pannendakje wordt het geen mini flatgebouwtje 🙂 Fijne zondag gewenst.

  3. Bijzonder huisje ook weer, en ja Leusden, de andere kant van Amersfoort, in het laatste jaar dat ik daar mocht oppassen had ik mij heilig voorgenomen om in de latere jaren eventueel die kant eens op te gaan fietsen en ontdekken, dat had ik nog niet gedaan, was half onderweg, hahahaha Maar ja, dan gaat het ouderpaar verhuizen, had ik ze eigenlijk moeten verbieden 😉

    X

  4. Zo ik had heel wat bij te lezen en zag weer mooie murals op een schaftkeet en ja egeltjes zijn oorspronkelijk nachtdieren maar ik zag ze vroeger bij mijn ouders in de tuin ook wel eens overdag. Een beetje saai trafohuisje deze week, maar ook die horen er bij 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.