Vragen (U1)
Vragen (U1)

Vragen (U1)

De tekst op de foto mag duidelijk zijn. Ik snap niet dat wandelaars dit asociale gedrag vertonen. Dit bordje staat op een wandelroute door het land van de bokkenrijders, en wel in het gebied van Geerling Daniels, Wolfhagen in Schinnen. Er loop een landweg vanuit Puth naar Wolfhagen toe
Gerlacus “Geerling” Daniëls, ook wel Geerlingh Daniëls genoemd, was een van de leiders van de eerste bende van Bokkenrijders. De eerste bende Bokkenrijders is rond 1730 in Wolfhagen ontstaan.
Wellicht wordt het tijd om deze WAN-delaars eens te confronteren met de martelpraktijken die destijds werden gehanteerd. Overigens pleegde Daniels zelfmoord door zichzelf met messteken om het leven te brengen, beter dan in handen te vallen van de schout.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. Ik weet nog heel goed wat er gebeurde als ik vroeger tegen afval van een ander schopte. Ik moest het bij me houden tot er een vuilnisbak was. Al was het kilometers al waren het uren. Op de grond gooien durfde ik niet en vond ik vroeger als belachelijk. Kijk maar eens wat de boete in Canada kost. Wangedrag!

 2. hanscke

  Ik zou wel eens een dagje daar willen zitten om te zien wat voor mensen dat zijn die dat doen. Bij ons is de dichtsbijzijnde MacD 30 km weg en toch zie ik regelmatig lege dozen en verpakkingen van dat merk bij ons langs de weg liggen. Ik kan er met de pet niet bij als iemand zoiets zomaar dropt. Overigens in een buurgemeente is beleid geworden geen prullenbakken meer. Inderdaad, als het van huis mee genomen kan worden dan kan het ook wel naar huis teruggebracht worden..

 3. Net wat op het bordje staat, al je het mee kan nemen kan je het ook weer (leeg) mee terug nemen. Ook de vuilnisbakken langs de wandelpaden gebruiken wij niet, wij gooien daar niets in, nemen echt alles mee terug. Vuilnisbakken kunnen vol raken, worden niet altijd geleegd of dieren gaan er in zitten wroeten.

 4. Mensen hebben soms letterlijk en figuurlijk ook een bord voor de kop want ik neem tegenwoordig ook een vuilniszak mee met de wandeling en heb daarbij ook een vouwbare grijper en het is inderdaad schandalig dat men zoveel afval laat liggen overal. Dat zijn lui die totaal niet om de natuur denken en wat afval vele dieren kan aandoen. Het maakt mij altijd erg verdrietig als ik weer een halve zak met troep heb opgeraapt. Verder heb ik ook even op internet gezocht want zoals je op mijn blog(s) wat leert doe ik het ook regelmatig hier. Want deze omgeving kon ik ook niet en ook niet het verhaal van de roversbende. zo zie je maar dat we ven elkaar veel kunnen leren maar de mens die afval en het Milieu bevuilt leert totaal niks ervan. Heel triest.

 5. marlouwitzelgmailcom

  Ha Sjoerd,

  toch schandelijk, dat er zoveel weggeflikkerd wordt (excusez-le-môt)
  Ik heb er ook zo’n hekel aan.
  Ik hoop dat het bord helpt!!

  Groetjes van Marlou

  .

 6. Te gek voor woorden dat zo’n bord nodig is, ben alleen bang dat juist de mensen waar het voor bedoeld is er maling aan zullen hebben zolang er geen duidelijke sancties staan op rommel achterlaten, Misschien zo gek nog niet die vroegere martelpraktijken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.