Creatieve Fotografie
Creatieve Fotografie

Creatieve Fotografie

bVision & Photography

De opdracht van ons fotoclubje was ICM oftewel Intensional Camera Movement. Het is een aparte vorm van creatieve fotografie. Je zult verbaast staan als je ziet wat er allemaal mogelijk is. Er zijn wat beperkingen die je het met een camera op je mobiele telefoon iets lastiger maken. Het heeft ook mij menig zweetdruppeltje gekost om deze beelden te maken met mijn Nikon spiegelreflex. De bedoeling is om met opzet een beweging te maken met je camera om zo tot een creatieve foto te komen. Dat kan uiteraard op en neer of van links naar rechts, maar ook een draaiende beweging of een rotatie om de lens is mogelijk. Mijn experimenten ziet u hier. Twee foto’s uit ik zal maar voorzichtig zeggen heel veel. Je hoeft het niet mooi te vinden, het gaat meer om de techniek in de hand te krijgen, niets aan deze foto’s is gewijzigd, zo uit de camera. Maar als je eenmaal weet waar ‘van Rijn’ de mosterd haalde, ben je op de juiste weg.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

27 Comments

 1. marlouwitzelgmailcom

  ha die Sjoerd,

  ziet er geweldig uit!
  Echt een mooi kunstwerk.
  Ik ga het eens uit proberen, maar ben bang dat het met mijn mobieltje niet zo goed gaat…

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

  .

 2. Die klaprozen staan er in ieder geval wel leuk op. Wat Morgaine zegt, je kunt dit in een seconde in Adobe Photoshop doen dus waarom dan moeite doen? MEt de telefoon lukt het ook wel trouwens maar ben je gewoon tijd kwijt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.