Murals Heerlen – Mijnspoorweg (2)
Murals Heerlen – Mijnspoorweg (2)

Murals Heerlen – Mijnspoorweg (2)

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Deze muurschildering vinden we op de afscheiding van het spoor en de Mijnspoorweg. De Mijnspoorweg is de doorgaande weg tussen Heerlen en Landgraaf. Het thema is ‘flora en fauna’ en de kunstenaars beschilderen de geluidswand met planten en dieren die voorkomen in Parkstad. De kunstenaars die dit gerealiseerd hebben zijn Collin van der Sluis en Super A. Zij wonnen in 2016 de prijs voor de mooiste muurschildering van de Nederland (met een ander ontwerp). U ziet in de kop staan dat dit een van meerdere delen bevat. De mural is gewoon te lang om een een keer erop te passen en is in verschillende verschillende delen in te passen.

bVision & Photography

21 Comments

  1. Dat ze eerder een prijs hebben gewonnen kan ik me goed voorstellen als ik hierboven zie wat ze kunnen. Het is werkelijk een prachtig stuk werk wat ze hier laten zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.