Murals Heerlen: Heerlerbaan
Murals Heerlen: Heerlerbaan

Murals Heerlen: Heerlerbaan

bVision & Photography

Heerlen staat met meer dan 100 grote en kleinere murals bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. Naast internationaal bekende kunstenaars hebben ook Zuid-Limburgse kunstenaars zoals o.a. James Jetlag, Lars Ickenroth, Yasja Ligtelijn en Dazetwo hier een groot aandeel in gehad. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
De XXL mural van deze week is afkomstig van de Franse kunstenaar Eltono, bijgestaan door de Limburgse kunstenaar Dazetwo(Wesley van Heugten). halsbrekende toeren moet je uithalen om dit kunstwerk te realiseren. Het ontwerp op dit grote flatgebouw aan de Heerlerbaan is mede tot stand gekomen met de bewoners van de flat. Door het indrukken van wat knoppen konden de bewoners zelf de vorm en de kleur van een stuk van het kunstwerk bepalen. En C’est finit! las ik bij de Stichting Streetart. Maar dat was me wel bekend, want ook de tussenresultaten had ik al in beeld gebracht. Een vreemd, modern ontwerp, ik mag dat wel en het is weer eens wat anders.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.