Kunst bij kasteel Hoensbroek
Kunst bij kasteel Hoensbroek

Kunst bij kasteel Hoensbroek

Soms heb je wel eens van die toevallige ontmoetingen. Zo was ik op de terugweg van een wandeling en dacht ik ga nog even langs het kasteel van Hoensbroek om te kijken hoe het met de ooievaars zou zijn. Op het bankje aan de overzijde van de weg zat deze jonge dame te schilderen. Het was een studente afkomstig uit Hilversum en ze was met de trein naar Hoensbroek gekomen om een deel van het kasteel te tekenen en te schilderen, puur als hobby. Even op en neer met de trein. Ze zou in Rotterdam gaan studeren met als hoofdvak animaties, tekenfilms dus. Ze had nog een weekje vrij en met haar pas verkregen OV kaart ideaal om te doen. We hadden een leuk gesprek, uiteraard op gepaste afstand en in de verte zaten zelfs de ooievaars in het weiland achter het kasteel hun avondmaal te zoeken. Toen ik haar vroeg had ze er geen enkele moeite mee om op de foto te gaan terwijl ze aan het schilderen was.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Frank103

    Leuk dat ze op de foto wilde! Misschien nog haar handtekening vragen en een schilderwerkje kopen, misschien is ze over 100 jaar heel beroemd en worden jouw achterachterkleinkinderen rijk als ze deze verkopen….

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.