Je wordt ouder opa…
Je wordt ouder opa…

Je wordt ouder opa…

Nee, ik ben nog niet jarig, maar ik reed afgelopen week in Heerlen op de parallelweg bij een voormalig tankstation toen ik wat vreemds dacht te zien, ik draai om, om te gaan kijken en inderdaad. Een wasserette, voor zowel de auto alsook de gewone was. Mevrouw.. Hallo, max 8 kilo zag ik, want ik dacht even dat ze er zelf in zou gaan. En dat ouder worden dan, dat is het vreemde. Ik kom hier al jaren regelmatig langs, en dacht je nou dat ik dit ooit gezien heb, of heb willen zien… Ik heb niet gekeken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Maar ik zien me daar niet buiten in de regen staan wachten totdat de was klaar is. De dame daar was ook met de fiets. Hier onder in de straat zat de wasbeer, daar kon je ook je was gaan doen, maar dan zat je wel lekker binnen met een kopje koffie. De autowasstraat ligt er aan de achterkant tegenaan. Deze was mij wel bekend uiteraard.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

25 Comments

 1. Kakel

  Bij een tankstation in een naburig dorp staat een vergelijkbare “wasstraat.” Daar hebben we een keer een dikke deken in gewassen.
  Een paar weken geleden zag ik tot mijn verbazing dat ons dorp beschikt over een watertappunt. Bleek er al jaren te staan. Altijd overheen gekeken (-:

 2. Die dingen zijn best een voordeel jaren geleden al eens in Den Bosch gezien. Je kan er meer in kwijt en dus ook grotere dingen in wassen dan je thuis kwijt zou kunnen. Je hebt een prima nieuwe wasmachine voor 300 euro maar veel mensen hebben er nog geen 30 over in de maand. Ik weet dat de deuren gewoon open gaan als de was klaar is, dus kwestie van klokkijken en in de gaten houden.

 3. Ik zag hem vorig jaar ook voor het eerst hier bij ene tankstation en snapte het niet echt omdat we meerdere gewone wasserettes hebben in Leiden. Het aantal kilo’s viel me alleen op en opeens viel het kwartje. In deze machines kan je mooi je dekbed wassen en er zit ook nog een enorme droger naast. Dus dekbed erin, boodschappen gaan doen en toen ik terug was kon ik zo het dekbed in de droger stoppen en nog even een klein boodschapje doen en daarna terug naar huis en alles weer schoon en fris op bed 🙂

 4. Ik heb ze ook wel eens gezien, maar niet hier.
  hier gewoon een wasserette, waar ik ook nooit kom.
  Wel handig, was in de machine, auto door de wasstraat. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Frank-103

  Ik heb zoiets hier in de buurt nog nooit gezien, maar eerlijk gezegd ook niet op gelet. Stomerijen hebben we hier wel, maar geen wasserettes.
  Toch eens op googlen….

 6. dat is nieuw voor mij Sjoerd…

  je heb hier in de steden wel “wasbars”

  een combinatie van ” wasserette” en een “café “waar je iets kunt eten of drinken

  bij studenten zijn die erg populair

  prettige dag

 7. Toch wel handig als je een grote was wilt doen zoals een dekbed. In Gent ben ik weleens met een vriendin aldaar in een wasserette geweest waar je ook binnen kon zitten.Voor de vele studenten of voor mensen die geen wasmachine hebben wel een oplossing. Meen te weten dat er in Werkendam ook ene staat die sinds half juni 2018 daar bet voor de ophaalbrug is geplaatst. Veelal automatten en overgordijnen of wat niet ineen normale wasmachine past kan men hier dan wassen. Ook een ideale plek want er komen veel bootjes langs en zo kunnen de eigenaars ook hun wasje doen.

 8. Ik hoor dat ze er vaak paardendekens in wassen en dat schrikt me dan weer af. Maar het lijkt me ideaal om het winterdekbed eens even voordelig goed te wassen.

  N.B. Ik heb je gisteren een betere foto van het trafohuisje gemaild. Is het dit keer wel goed aangekomen Sjoerd? Ik hoop het maar.

 9. Toen ik als studente nog op kamers woonde ging ik altijd naar de wasserette , maar dat is heel erg vroeger en daar zat je binnen. Ook in de tijd dat ik samenwoonde ( toen ook op één kamer) , hadden we geen eigen wasmachine en ook toen was de wasserette een uitkomst. Maar die tijd is voorbij en sindsdien heb ik een wasmachine altijd een broodnodig ding in mijn huis gevonden. Laatst heb ik bij een benzinestation ook een stel wasmachines gezien, maar waar dat nu precies was, zou ik niet meer weten. Wel dat ik het vreemd vond die combinatie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.