Hotel bVision
Hotel bVision

Hotel bVision

Och ja, als je dan toch even bij Intratuin bent kun je natuurlijk ook een nieuwe voorraad aanleggen voor de mezen. Een raar volkje dat alle mussen heeft verdreven uit de tuin en deze compleet heeft overgenomen. Alle kamers zijn bezet. Alleen de gasten kamer herbergt nog een andere soort, een roodborstje. Samen genieten ze van alle lekkernijen die bij ons in de tuin te vinden zijn. Alhoewel ik moet toegeven dat gepelde pindaplanten daar niet groeien. Het is wel een leuk gezicht. Voor zover als ik kan tellen zijn ze met een mees of acht. De mees-te kan ik wel uit elkaar houden, maar enkele van de nieuwe generatie hebben dezelfde tekening en kleuren. Dat de katten op nog geen meter afstand achter het glas op het terras zitten toe te kijken maakt ze helemaal niets uit. En de katten zijn het inmiddels ook gewend.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  De Meesen zijn de meesten geworden.
  Jammer voor de mussen, die hebben het al zwaar.
  Nou, de katten zitten nu uit te zoeken wie het lekkerst is. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Kakel

  De mees-te mezen kan ik wel uit elkaar houden. Echt een leuke woordspeling!
  Wij hebben zowel netjes hangen als een voederpaal. Als er veel belangstelling is, roept m’n man: ‘Alle honken zijn bezet.’

 3. Wij hebben ooit een koolmees zover gekregen dat hij voor van de hand kwam eten. Hij reageerde als Henk zijn gefluit imiteerde. Het is leuk om ze bezig te zien al is voeren nu natuurlijk nog niet nodig. Ze zitten hier meestal wat verstopt in het groen. hun kostje bij elkaar te zoeken.

 4. ha Sjoerd,

  dat zijn de goeie tuinen: met genoeg voor de vogeltjes.
  vanmorgen liep ik langs tuinen van “het stenen tijdperk”
  Bah!
  Geen onkruidje te zien.
  En ook geen vogeltjes dus…

  Appellation Controlee

 5. Heerlijk, ik zie ze hier hooguit over vliegen momenteel, maar ja, er was een kies die mij nogal bezig hield… en ik merk gewoon dat ik minder opmerkzaam ben geweest de afgelopen maand. 😉

  Ik zie overigens een heel klein vierkantje, wat denk ik een foto zou moeten zijn, maar ik zie niets dus.

  X

 6. Goede morgen Sjoerd, hier komen allerlei vogeltjes in de tuin , misschien omdat ik aan de rand van het dorp woon. Ik heb zelfs een keer een bonte specht aan het pindanet zien hangen, terwijl ik dacht dat die alleen insecten aten. Ook zie ik vaak merels, meesjes, een roodborstje en spreeuwen, mussen zie ik juist weinig. Ik ga zo weer zwemmen, een fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.