Een Renault, en wat voor één.
Een Renault, en wat voor één.

Een Renault, en wat voor één.

bVision & Photography

De op de foto’s staande Renault R8 (en het luxere broertje R10) is een vierdeurs-sedan gebouwd tussen 1962 en 1971. Alleen in Spanje liep de productie bij FASA-Renault tot 1976 door voor de Spaanse en Mexicaanse markt. De Renault R8/R10 werd geïntroduceerd in juli 1962 en was gebaseerd op de Renault Dauphine. De R8 kon je destijds krijgen voor net geen 6000 gulden. Di Mario van het weblog Di Mario.info, had het goed gezien, een bijzondere auto waarvan er nog maar weinig rondrijden. En zeker leuk om samen mee op de foto te gaan.

  • Merk: Renault
  • Kenteken: 05-13-GZ
  • Type: R8 (R1132)
  • Kleur: Wit
  • Bouwjaar: 1969
  • Aantal Cilinders: 4
  • Motorinhoud: 1100 cc
  • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd weer eentje voor in je virtuele garage. Op de eerste foto moest ik even goed kijken of de zoon van Di Mario, niet in de auto zat in plaats van er naast te staan. Ik ben ook nog niet goed wakker, (nog geen koffie gehad) Een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.