Bloemen in Schinveld (serie)
Bloemen in Schinveld (serie)

Bloemen in Schinveld (serie)

bVision & Photography

In Schinveld, aan de rand van de Schinveldse bossen vinden we de kwekerij van Rob Hendriks. Voornamelijk gespecialiseerd in eenjarige planten. En dat zullen ze weten ook, moet Rob gedacht hebben. Door het hele dorp heen vind je op de gekste plaats fietsen met kratten waarin bloemen staan, Vanaf het voorjaar tot ver in het najaar is het een grote bloemenpracht in Schinveld. Ik vraag me alleen af wanneer en wie de bloemen water geeft. Want vooral met warme zomers moet je dat toch iedere dag zeker een keer doen. Komend jaar moet ik daar zeker eens gaan kijken naar de Calibrachoa (millon Bells) die hij in verschillende kleuren heeft. U vind hier vier fietsen, maar ik heb er geloof ik acht gevonden in Schinveld.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. In Drachten hebben ze speciale auto’s die ik weleens zie rijden om de planten die aan de lantaarnpalen hangen water te geven. Speciale equipment dus. Hier zal het ongeveer wat kleiner net zo gaan? Elke dag even wateren?

  Ze mogen die fietsen trouwens wel hier in het fietsenrek komen plaatsen, dat zou de boel meteen opfleuren en netter maken, hahaha

  x

 2. De beste manier van reclame maken lijkt me. Waarschijnlijk maken ze gebruik van ( ik geloof hydro) korrels die veel water opnemen en waardoor de planten één paar dagen zonder bewateren kunnen. Maar verder zullen ze dat wel in de vroege morgen doen.

 3. Ha Sjoerd,

  wat een enig idee!
  Het fleurt de boel mooi op en je maakt meteen reclame.
  Ik ga eens kijken of ik niet een oude fiets kan opknappen en gewoon hier voor de deur zetten met zo’n krat vol bloemen er in.
  Lijkt me best leuk!

  dagdag!
  Groetjes van Marlou

 4. Goede morgen Sjoerd, hier hangen bakken bloemen aan de lantaarnpalen, daar komt de gemeente met een tankwagentje langs om ze water te geven. In het geval van de fietsen, zal de kweker dat waarschijnlijk doen. Een fijne dinsdag gewenst.

 5. Fantastisch Sjoerd wat een mooi gezicht, daar heeft hij vást wel iemand voor, of doet er korrels bij die het water lang vast houden het is zijn eigen reclame, dus dat móet er wel goed uitzien 🙂
  ik vind het erg ludiek

 6. Leuk bedacht en het ziet er vrolijk uit maar mij zou hij er niet mee lokken. We kopen nooit planten bij kwekerijen. Sinds ik weet hoeveel verkeerd spul men gebruikt zien ze me er niet meer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.