War Cemetery Sittard
War Cemetery Sittard

War Cemetery Sittard

bVision & Photography

Het Sittardse War Cemetery is een militaire begraafplaats voor geallieerde slachtoffers uit het Gemenebest. Op de begraafplaats aan de Haagstraat in Sittard liggen 239 slachtoffers begraven. Op de begraafplaats staat een plaquette waarop vermeld:
De grond waarop deze begraafplaats is gelegen is geschonken door het Nederlandse volk tot een blijvende rustplaats voor de zeelieden, soldaten en vliegeniers wier nagedachtenis hier word geëerd.
Ter info: Op 18 en 19 september 1944 werd Sittard-Geleen bevrijd. Het front kwam in Sittard tot stilstand vanwege Operation Market Garden . De Duitse troepen hielden stand bij Echt en Susteren. Die plaatsen werden pas op 17 en 18 januari 1945 bevrijd. Daarbij sneuvelden meer dan 2000 Britse militairen. Enkele honderden zijn begraven op de War Cemetery Sittard. De herdenking van deze slachtoffers door het Sittards Oorlogsgraven comité vindt jaarlijks plaats op de tweede zondag van de maand november, ook wel bekend als Klaprooszondag. Dit sluit aan bij de dag in het Verenigd Koninkrijk waarop de gevallen Britse militairen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Deze ken ik niet, wel die van Margraten, meerdere malen langs gereden, nooit gingen we stil staan, zo jammer, dat wilde ik wel, maar als tiener heb je weinig in te brengen. Mooi dat het er is en dat het blijft bestaan!

  X

 2. logbankje

  Alle erevelden blijven bijzonder, heb er al vele bezocht.
  Ook Duitse in Normandië, een ding hebben ze gemeen meestal heel jonge mensen in de bloei van hun leven die er rusten. Hans

 3. Goede morgen Sjoerd. Ja klaproosdag, ik weet nog dat ik als kind collecteerde voor onderhoud van oorlogsgraven. Je kreeg dan een collectebus en een kussenjte met klaproosspelden mee. Als iemand een bijdrage gaf, kreeg die dan een klaproos opgespeld. Ik geloof eigenlijk niet dat er nu nog voor gecollecteerd wordt. Misschien heeft de overheid bij al die begraafplaatsen het beheer overgenomen en was dat vroeger nog niet zo.
  Een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.