Want in het bos zijn dooie bomen…
Want in het bos zijn dooie bomen…

Want in het bos zijn dooie bomen…

bVision & Photography

Ook dat is uiteraard natuur, dode bomen in het Stammenderbos bij Sweikhuizen. En dan ontstaat er iets heel moois. De bomen verteren langzaam, en vooral in de herfst gaat dat proces gepaard met, zullen we het vandaag maar paddestoelen noemen, al vindt Google dat het paddenstoelen moet zijn.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Mij maakt het niet zoveel uit hoe je ze noemt, volgens het “Genootschap Nederlandse Taal” mag het beiden zijn. Ik vind het gewoon een prachtig stukje opruiming van dood materiaal door de natuur, waarbij ze op korte tijd ineens uit de boom komen. En dat is heel wat anders dan uit de kast komen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 reacties

 1. Zolang je maar niet begint te zwammen, vind ik alles best 😛 hahhaha Ze zijn mooi, hier staan en hangen ze gewoon in de wijk. Gisteren even wat foto’s gemaakt. Misschien even een tussendoortje inplannen later.

  Ze zijn prachtig hoe ze ook mogen heten. En ik zie M/S, maar ik was het niet die onze voorletters daar in de boom heeft gekerfd 😉
  X

 2. Goede morgen Sjoerd, voor mij is die n ertussen onnatuurlijk, ik heb het anders geleerd dus dan blijf je geneigd om het te schrijven zoals je dat leerde. Nu leerde mijn moeder nog het verschil tussen de en den, het was de merrie en den hengst. Ze werd door de kinderen eens uitgelachen toen ze de hengst had geschreven. Mooie paddestoelen dus, al moet je dat tegenwoordig anders schrijven. 🙂

 3. de algemene naam is paddestoelen, dus dat klopt altijd 😉
  maar ik heb ooit eens gehoord dat ze dit schimmels noemen?
  google; Het gewoon elfenbankje (Trametes versicolor, synoniemen: Coriolus versicolor en Polyporus versicolor) is een paddenstoel.
  -Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.