De Hond(a) van Dien
De Hond(a) van Dien

De Hond(a) van Dien

bVision & Photography

Dien van haar klaproos weblog stuurde me de bijgaande foto’s van deze Honda met het volgende commentaar:
Hoi Sjoerd, ik weet niet of jij hier nog iets van maken kunt, gemaakt van uit een rijdende auto, ik zat achterin, dus dat kon, maar wel op de snelweg :-). ik vond ‘m wel grappig en moest natuurlijk meteen aan jou denken,
groetjes Dien.
Daar kon ik het mee doen, gefotografeerd vanuit een auto met sterk getinte ramen zodat alle foto’s eruit zagen zoals de middelste foto hieronder. Dat werd dus eerst een Photoshopcursus volgen om die kleuren eruit te filteren. Een uitdaging die naar mijn idee redelijk gelukt is. Uiteraard haal je de spiegelingen van de ruit er niet mee uit, maar dat was ook niet bedoeling.
De Honda S800 was hèt sportkarretje van Honda in die tijd. Als opvolger van de S600 moest deze o.a. concurreren met de Austin-Healey Sprite, MG Midget, Triumph Spitfire and Fiat 850 Spider. Allemaal iconen, welke het niet makkelijker maakte. Hij was gelukkig niet zo duur als een Austin Healey, maar dat is ook niet echt vergelijkbaar met elkaar. Er rijden er niet zo heel veel meer van rond, dus als je hem ziet mag hij best wel op de foto…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

 • Merk: Honda
 • Kenteken: 68-99-FR
 • Type: S800 Coupé
 • Kleur: bruin
 • Bouwjaar: 1968
 • Aantal Cilinders: 4
 • Motorinhoud: 791 cc 51pk
 • Brandstof: Benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Fantastisch hé Sjoerd, je bent een crack in shoppen, ja sorry hoor 🙂 we kwamen van schiphol af, en dat karretje peerde er flink tussen uit, de gaspedaal deed het nog super 🙂
  leuk dat je ze zo mooi gekregen hebt.. :” fijn weekend gewenst ” en thank you

 2. Hahahahaha, oh geweldig! Ja… dat heb ik ook vaak, maar zie het te laat, en in de bus mijzelf omdraaien heeft weinig zin natuurlijk.

  Prachtige auto! Ik ben blij dat je hem neer hebt gezet, zal mijn ogen open houden, op zoek naar de honda!

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, tja Roos kan hem natuurlijk niet laten stoppen, maar zo vanaf de achterbank is het toch goed gelukt, en jij hebt er wat aan geshopt, zodat jullie samenwerking tot een mooi resultaat heeft geleid. Fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.