Shit happens
Shit happens

Shit happens

bVision & Photography

Gisteren was gepland dat ze bij ons een warmtepomp inclusief warmtewisselaars zouden installeren, zomers lekker koel en in de winter lekker warm. Samen met de zonnepanelen op het dak een stukje milieuvriendelijker. Maar daarvoor moest wel het een en ander gebeuren. Aan de voorzijde boven wat leidingen naar buiten op de bovenste etage en de grote warmtepomp komt achter op het dak te staan. Mooi de hoogwerker opgesteld, even een testrun, en terwijl de hoogwerker boven was, reed een otootje van de dienst handhaving langs, keerde even verderop en kwam kijken. Heren, mag ik uw vergunning zien… Eh vergunning, we hebben nog nooit een vergunning nodig gehad. Oké, dat kost u 1150 euro… en de werken worden stilgelegd. Oeps, dat was even schrikken. Gelukkig konden we de goede man uitleggen dat de heren helemaal uit Alkmaar kwamen en niet bekend waren met de regels, het bleef bij een officiële waarschuwing, maar verder werken kan niet zonder vergunning. Een probleem dus en wordt vervolgt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Frank-103

  Hier in de buurt van Alkmaar zijn ook vergunningen nodig hoor, maar aanvragen kost tijd en geld en is niet zo flexibel, en als er dan ook nauwelijks gehandhaafd wordt (alleen bij klachten) dan lijkt het of er geen vergunningen nodig zijn.

 2. hanscke

  Inderdaad, echt geldklopperij. hadden die boa’s niets anders te doen? Ze klagen dat ze door te handhaven van de coronaregels overwerkt raken. Daar is dit echt een voorbeeld van, overspannen reactie. Maar je zit er maar mooi mee, het werk stagneert.

 3. Dat moet je maar weten! Heel vervelend dat het karwei nu niet afgemaakt kon worden. Die mensen doen natuurlijk ook maar hun werk maar toch…. met iets meer begrip moet dat toch anders kunnen als er maar zó weinig overlast is.

   1. Ik zie het. Sjongejonge, wel 30 cm op het fietspad met die steunpoot, nee daar pas wel een prijskaartje van 1150 euro bij. Die verbalisant belemmert de doorgang trouwens ook behoorlijk, die zou zichzelf een boete moeten geven 🙁

 4. Oei, dat is toch wel een foutje bedankt.
  Gelukkig werd de boete ongedaan, maar jij zit wel weer met de nodige wachttijd voor alles uiteindelijk geplaatst wordt.
  Hopelijk komt het goed voor de winter toeslaat.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.