Murals Geleen – De van Goyenflat door Gomad en Smug
Murals Geleen – De van Goyenflat door Gomad en Smug

Murals Geleen – De van Goyenflat door Gomad en Smug

bVision & Photography

De kunstenaars Gomad en Smug zijn klaar met de levensgrote muurschildering op de zijkant van de Van Goyenflat. Het brengt kleur in de omgeving. Initiatiefnemer ZO-wonen heeft voor het uiteindelijke ontwerp inspiratie verzameld bij de inwoners. De Geleense artiest Marcus Debie (alias Gomad) verwerkte lokale elementen van Geleen en de buurt in het uiteindelijke ontwerp. Samen met de Australiër Smug, bekend van o.a. portretten van locals heeft Gomad dit ontwerp op de flat weten te projecteren. De buurt is momenteel een trieste omgeving, een groot gedeelte staat leeg en in de steigers en wordt gerenoveerd. Maar dit springt er zeker positief uit. Het meisje op de flat is de 7 jarige Sayuri, nu bekend in heel Geleen. Ook de zwaluwen die her en der voorkomen in de buurt staan erop, en niet te vergeten de Sint-Janskluis, waarnaar de buurt vernoemd is.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

26 reacties

  1. Pingback: Murals in Meerssen door Marcus Gomad Debie – bVision.nl

  2. Pingback: Trafohuisje: Met mural aan de Urmonderbaan – bVision.nl

  3. Pingback: Murals Parkstad – Schaftkeet Zeswegen – bVision.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.