DAF Cabrio (31L)
DAF Cabrio (31L)

DAF Cabrio (31L)

bVision & Photography

Erg veel van deze Dafjes zijn er niet meer. De DAF 31 officieel de DAF Daffodil 31 werd ook maar twee jaar gemaakt. De modelreeks was de opvolger van de Daffodil 600 en Daffodil 750 en had dezelfde motor als de 750. En als er al niet veel meer van zijn is deze cabrio uitvoering nog zeldzamer. Ik zag er laatst een op een veiling staan die voor zo’n 10.000 Euro verkocht werd. Dat is een stuk duurder dan de prijs waarvoor deze verkocht werd destijds. En uiteraard heeft ook deze een variomatische transmissie, in de volksmond jarretel aandrijving genoemd. Naar gehoord kon je zo’n riem als die kapot ging vervangen door een nylonkous…. De auto is gespot door Di Mario, van het weblog Di Mario.info, die er onmiddellijk zijn fiets voor wilde inleveren. De DAF ziet er super uit en krijgt een ereplaats in mijn virtuele garage. Het is een echte blikvanger, op het internet kom je deze wel vaker tegen, meestal op de foto gezet tijdens een oldtimer show.

 • Merk: DAF
 • Kenteken: AR-92-22
 • Type: Daffodil 31L Cabrio
 • Kleur: Rood
 • Bouwjaar: 1964
 • Aantal Cilinders: 2
 • Motorinhoud: 747 cc
 • Brandstof: Benzine
 • Aandrijving: Variomatic

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. logbankje

  Een plaatje de DAF cabrio, een waarde vaste investering.
  Was toch een mooi merk, jammer dat het de truttenschudder werd genoemd, deed wel afbreuk aan de auto. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.