Hier woont mijn huis
Hier woont mijn huis

Hier woont mijn huis

Als het buiten dan toch donker en koud is en de regen langs de ramen loopt is het tijd om je bezig te houden met hobby’s. Ik ben begonnen met mijn workflow met betrekking tot foto’s en back-up’s aan te passen. Vroeger had ik een externe harde schijf op het werk staan waar ik mijn back-up op had staan en een externe harde schijf met dezelfde bestanden thuis. Die twee heb ik nog steeds, alleen beide thuis. Dat heb ik aangepast en daaraan toegevoegd een back-up van een terrabyte on-line. De laatste wordt automatisch gesynchroniseerd met de harde schijf in mijn PC en is dus altijd up-to-date. En automatisch doe je tussendoor ook wat steekproeven waarbij ik de onderstaande foto tegenkwam. Een foto van de straat waar ik woon maar dan uit de tijd dat ons huis er nog niet stond. En dan te bedenken dat ons huis hier al 45 jaar staat (waar nu de groen pijl naar toe wijst). De foto is waarschijnlijk ergens in de twintiger jaren van de vorige eeuw gemaakt. Toen was elektriciteit nog electriciteit zie ik op het bord rechts. Nu zijn beide zijden van de straat volgebouwd, de panden op de foto staan er overigens nog steeds. Links in het open stuk ziet u nog net een schoorsteen staan van de staatsmijn Emma.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. logbankje

  De titel van je blog, doet me denken aan mijn oude baan.
  Maar de foto spreekt inderdaad boekdelen. als je er oog voor hebt.
  Inderdaad de schoorsteen viel me ook op, maar dat zal ook wel komen omdat er in mijn geboorte dorp diverse hoge schoorstenen stonden. Hans

 2. Kakel

  Leuk hè, foto’s uit je oude, vertrouwde omgeving? Ik kijk graag naar oude foto’s van Rotterdam.
  Ik heb een externe harde schijf maar gebruik ‘m te weinig…
  lieve groet ♥

 3. Ik hád alles op een externe harde schijf toen zonder enige logische reden ineens “de schijf vroeg geformatteerd te willen worden” en alle bestanden verdwenen waren.
  Leuk om de “pre natale” plek van je huis te hebben. Het lijkt op deze foto of er nog oorlogsschade weg te werken was.

 4. Ik werk ook al heel lang met twee harde schijven, eentje huis en de andere bij de kinderen. En toch ging er vorig jaar iets mis, waardoor ik het een en ander kwijt ben geraakt. Sindsdien maak ik ook gebruik van een online opslag. Dat voelt toch net wat geruster.

 5. Hier nog niets online, hoewel ik er wel aan zit te denken. Want het zijn niet alleen mijn gegevens, maar ook die van de kinderen. Wel twee externe schijven voor back-up.

  Leuk zo’n foto van vroeger van de oude straat. Nog leuker dat er nog dingen bestaan uit die tijd.

  Love As always
  Di mario

  1. bvision

   Niet verder vertellen, maar ik betaal helemaal niets, nog overgehouden aan mijn werkzame periode als ICT applicatie manager. Maar ook als het zou stoppen ben ik niets kwijt…

 6. Goede morgen Sjoerd, leuk altijd die oude foto’s. Ik heb wel zelf oude foto’s van het huis waar ik ben geboren, dat stond er nog toen ik jaren geleden eens in mijn geboorteplaats was. Maar het was verbouwd tot winkel en ik denk dat het nu wel afgebroken zal zijn en dat er nieuwbouw winkels zijn gekomen op die plaats. Voor vandaag wens ik je een fijne maandag toe.

 7. Wauw! Wat mooi dat je dit nog hebt! Zo’n foto is hier ook, een luchtfoto dan, van voor het huis er stond waar ik nu in zit en jou dit bericht zit te tikken. dit was water…. en weilanden. Het huis staat op een oud watertje wat ze gedempt hebben.

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.