Murals Parkstad – Treebeek-west
Murals Parkstad – Treebeek-west

Murals Parkstad – Treebeek-west

bVision & Photography

het goede nieuws van vandaag is dat ik gisteren nog een mural gevonden heb in onze buurtgemeente Treebeek. Nu is Treebeek niet meer dan een wat groter dorp, op een kwartiertje loop je wel er doorheen. Aan de ene kant de Emmaweg en aan de andere kant de Trichterweg en ertussen in dit. Dit wat, hoor ik sommigen al denken, en terecht. Het is een zeer groot trafohuisje om het voorzichtig te zeggen, een 150 kV station. Hier word de spanning van de hoge masten, 150 kV, naar de grond geleid via een z.g. afspanportaal, om op de grond in dit versierde gebouw terug te worden getransformeerd naar o.a. 10 kV voor de bekende trafohuisjes. Ofwel voor degene die dit nog niet wist, ook wat nieuws, maar je mag het ook vergeten…, dat is dan weer het goede nieuws.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, dat is een enorme lap om te beschilderen. En de functie van dit gebouw heb je goed uitgelegd, ik zou anders niet weten waar het voor dient. Maar eerlijk gezegd, ben ik dat straks weer vergeten natuurlijk. Informatie die je niet gebruikt, is snel weer weg .
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.