Spanning op de weg naar Nibbixwoud
Spanning op de weg naar Nibbixwoud

Spanning op de weg naar Nibbixwoud

bVision & Photography

Hoi Sjoerd,
Een trafohuisje in het Westfriese Nibbixwoud. We waren daar op een lange fietstocht. Om eerlijk te zijn: ik zag het niet, maar mijn man wel. Hij stopte met het idee dat ik het wel op de foto zou willen zetten voor jou. Maar zelf vond hij het vooral leuk vanwege de schichten aan weerszijden van het wapen. En ook die zag ik pas nadat hij het had gezegd. Zo zie je maar weer het belang van een wakkere (en lieve) echtgenoot.
Zo begon de mail van Bettie van haar weblog Bertiebo. Het ligt op de weg van Wognum naar Nibbixwoud, en ook hier krijg ik weer een lesje aardrijkskunde, dat West-Friesland in Noord-Holland ligt dat weet ik, maar van Nibbixwoud had ik nog nooit gehoord. Het maakt nu overigens deel uit van de gemeente Medemblik, waartoe ook Wognum behoord. Het wapen erin met de schichten ernaast is ook voor mij nieuw, ik kan me niet herinneren dat ik dit al ergens gezien heb.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 reacties

 1. Kakel

  Die schichten zag ik bijna niet. Leuk dat een ander je daar op attent maakt. Het wapen mag ook gezien worden, net als het huisje. Ik fiets langs talrijke trafohuisjes maar dat zijn stuk voor stuk vierkante blokken waar geen sjeu aan te beleven valt… Deze uit Nibbixwoud is een mooie voor je verzameling.
  Lieve groet.

 2. Oeh wat gaaf! Dat wapen en die schichten zo, ik weet niet of het mij was opgevallen, ik denk het wel, hahaha juist omdat… En de plaatsjes jawel… noord Holland, West Friesland, ik bedoel, mijn voorouders komen voor een deel ook daar vandaan weet ik dankzij de stamboom. Maar ja, onder rivieren kunnen er plaatsen zijn dat ik eg… oh? 😉 Wist je dat er hier een plaatsje ligt wat Zurich heet? Friesland dus..

  X

 3. Die met het provinciewapen van Noord-Holland kom je weinig tegen. Ik heb er maar een stuk of 10 van op m’n overzichtskaart. Dit PEN (Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-holland) huisje staat nog ruim in Wognum, danwel het Oosteinde daarvan. Als je die weg een kilometer verder oostwaarts fietst, dan tref je aan de rechterkant nog zo’n zelfde huisje in Wognum vlak voor de kom-overgang met Nibbixwoud.

 4. Goede morgen Sjoerd, leuk met dat raster waarop het gemeentewapen met de bliksemschichten erbij. Dat heb ik nog nooit gezien op een trafohuisje. Maar ja ik zie de meeste dan ook alleen via jouw blog 🙂
  Nibbixwoud , daar ging een collega van mij wonen, die toen ook in Zaandam werkte.
  Eeen fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.