Opel Manta in mijn Virtuele Garage
Opel Manta in mijn Virtuele Garage

Opel Manta in mijn Virtuele Garage

bVision & Photography

De een vindt hem helemaal niks, zoiets van is niks zal ook nooit wat worden maar de ander kijkt verder dan zijn neus lang is en vindt het een waanzinnige auto. De Opel Manta, op de foto gezet door Di Mario van het weblog Di Mario.info. Voor beide is uiteraard wat te zeggen. Het model mag er wat mij betreft zijn, niets mis mee, maar verder…. Het heeft de vorm van een sportwagen maar is alles behalve dat, want voor de prestaties hoef je het niet te doen. Met zo’n 145 als top kun je natuurlijk hier in Nederland de autoweg op, maar het houdt niet over. En toch had het wat, de nozem (wie kent het woord nog) stapte van zijn Kreidler brommer zo in de Manta. Sigaret in de mond, zijraampje open en de elleboog buitenboord, wie doet je wat. Als ik deze zie denk ik toch dat het model tijdloos is, ik zet hem ook voor mijn plezier in m’n virtuele garage.
Nozem is een Nederlands woord dat werd geïntroduceerd in 1955. Hiermee werd een destijds nieuw type jongeling aangeduid: zelfbewust en vaak agressief, gekleed in spijkerbroek en leren jack en uitgedost met vetkuif, onverschillig hangend op zijn bromfiets voor de snackbar(© wiki).

 • Merk: Opel
 • Kenteken: 19-64-TA
 • Type: Manta
 • Kleur: rood
 • Bouwjaar: 1971
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1200 cc
 • Brandstof: benzine/LPG
 • Aandrijving: achter

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Kakel

  Zie eens hoe-ie staat te glimmen! Ik vind het een mooie, klassieke auto. Zou er zelf niet in willen rijden maar de eigenaar is er maar wat trots op.
  Lieve groet.

 2. logbankje

  Vind dit model van Opel nog steeds een van de mooiere, mijn ex zwager reed er in een.
  Een auto met uitstraling, gelukkig is deze goed verzorgt. Hans

  @ Vandaag een update op mijn logje.
  Ga weer proberen je regelmatig te bezoeken, mis gewoon de gezelligheid.

 3. Je moet de wagen wel in het tijdsbeeld zien natuurlijk, mijn zwager reed er zo een juist omdat het léék op het type auto dat hij niet kon betalen ( en ook niet nodig had in het stadsverkeer)
  Ja natúúrlijk ken ik “de nozem”nog. Al was Henk géén echte nozem , de vetkuif plakte hij met verve en het is heel lang mijn koosnaampje voor hem geweest

 4. Ria van Felius

  Hahaha, ja er was ook een liedje van ‘de nozem en de non’.
  De auto ziet er mooi uit maar met Opel heb ik eigenlijk niets, nog nooit een mooie Opel gezien 🙂

 5. Goede morgen Sjoerd, ik ben geen autokenner, maar ik ben nooit echt dol geweest op dergelijk bakbeesten, nog steeds niet trouwens. Maar ieder zijn smaak natuurlijk. Ik had een oom die dol was op dergelijke sleeën maar ik geloof dat dat meestal ander merken waren. Als kind let je daar niet zo op.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 6. Ik ben er zo een die ‘m waanzinnig vindt. Ik ben echt een liefhebber van deze wagen al rij ik er zelf niet in. Een schoolvriend van me echter, die heeft er nu een voor de opknap. Hij gebruikt echt elk vrij uurtje voor de wagen waar zijn vrouw niet altijd even blij mee is.
  Deze hier ziet er tip top uit.

 7. marjolijn1

  Een geliefde auto voor verzamelaars van oude auto’s, denk ik.
  Niet mijn keuze, maar voor de eigenaar van deze auto wel, en onderhoud hem goed, zo te zien.
  Fijn weekend Sjoerd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.