Toen Sint en Zwarte Piet nog door de straat liepen
Toen Sint en Zwarte Piet nog door de straat liepen

Toen Sint en Zwarte Piet nog door de straat liepen

bVision & Photography

Vroeger was alles anders, toen onze kast nog een andere kleur had, dan dat hij sinds het weekend heeft. Toen op veler verzoek het eind resultaat van onze geverfde buffetkast gevraagd werd. Ik vind het triest dat er gevochten wordt om een kinderfeestje, kinderen die niet eens beseffen waar het in werkelijkheid om draait. Dat een ouder persoon in een scootmobiel overhoop wordt gereden door een busje van de ME, om voor en tegenstanders van Zwarte Piet uit elkaar te halen. Is dat nu het resultaat van een multiculturele samenleving, waar verdraagzaamheid voorop zou moeten staan. Niet voor of tegenover elkaar, maar in samenspraak met elkaar. Voor mij hoeft het niet op deze manier, het is ook niet mijn gedachtegoed, vechten heeft nog nooit iets opgeleverd, alleen maar verliezers. Het is me wel duidelijk dat door groepen minderheden, Nederland zijn eigen identiteit aan het verliezen is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

27 Comments

 1. hanscke

  We hebben zwarte piet verloren en nu mogen we Jip en Janneke ook nog gaan inleveren omdat hierin de emancipatie van moeder de vrouw niet is meegenomen. En ik ben toch redelijk geëmancipeerd, was zelfs feministisch te noemen, maar ik heb met plezier Jip en Janneke voorgelezen, zowel voor mijn eigen kinderen als mijn kleindochters. Nina uit Roemenie heeft mede hierdoor Nederlands geleerd.

 2. logbankje

  De kast heeft een mooie toepasselijke kleur gekregen Sjoerd, past mooi in het interieur.
  Ben het helemaal met je eens, dit gaat nergens over en is het geweld en bedreigingen niet waard. Hans

 3. Frank103

  De Nederlanders zijn wel verdraagzaam en tolerant, het import volk is dat niet. Als je dan naar Frankrijk en België kijkt dan is het te voorspellen dat het hier ook fout zal gaan.

 4. dat zeg je heel mooi sjoerd, en zo is het, we gaan langzaam alles aanpassen aan andere mensen… en verliezen onze eigenheid, en we laten het met z’n allen gebeuren….

  je kast is prachtig geworden, complimenten

 5. marlouwitzelgmailcom

  Ha Sjoerd,

  compliment!
  Ten eerste voor het goeie stukkie dat je schreef en ten tweede voor de prachtige buffetkast.
  Wat een kleur!!
  Ik dacht dat ik de kleur een tijdje geleden had opgeschreven, maar kan het papiertje nergens vinden.
  Wil je nog één keertje vertellen, welke kleur het is?

  groetjes!

 6. De minderheden krijgen vaak te weinig plek om te praten, dus doen we meer moeite om op te vallen. Niet goed, maar soms wel voor te stellen. We kunnen het alleen maar oplossen door te blijven praten met ze. Je kast is mooi geworden zo.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Vechten lost nooit iets op, samenspraak wel, helemaal met je eens. Daar hoort ook het goed naar elkaar luisteren bij en daar ontbreekt het vaak aan en zijn de stellingen over en weer al betrokken.
  Wat is de kast mooi geworden!

 8. Dat is ook een mooi kleurtje grijs geworden! Hier zijn we nog een paar tintjes donkerder gegaan voor een stukje muur, hahaha

  Wat je zegt over de minderheden en onze identiteit, helemaal mee eens, ik word er zelfs wat moe van, als een Nederlander emigreert, dan doen de meesten er alles aan, om zich aan te passen, maar andersom? Hoeft dat schijnbaar niet, nu gewoon klaar, ga elders wonen dan! Ja, ik ben het nu een beetje boel zat… pas je aan, of ga ergens anders heen…

  X

 9. Goede morgen Sjoerd, je kast is mooi geworden ik denk dat die zo weer heel wat jaren mee kan. En ik houd Sint en Piet in ere, we hoeven onze cultuur niet op te geven voor mensen die er niets van begrijpen. Ik wens je een fijne maandag toe.

 10. Het is het resultaat van politici die stoken om zo hun gewin te halen, meer niet. Dioe minderheden mogen hier ook een plek hebben. Tenslotte raken ze mede door onze regegering hun woonplek kwijt.

 11. daar heb ik ook al eens aan gedacht, ze nemen onze eigen idenditeit en opvoeding af, op alle mogelijke dingen, niet alleen sinterklaas…
  Je kast heeft een hele mooie kleur, het is mijn lievelingskleur
  -Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.