BW-Conversie(4) – Kerkrade

BW-Conversie(4) – Kerkrade

bVision & Photography

De conversie van kleur naar zwart-wit is deze week uitgevoerd zoals vrijwel alle standaard fotoprogramma’s dat kunnen in dit geval met Photoshop. En toch geeft mij dat niet het gevoel van hé dat is in zwart-wit gefotografeerd. Het is de overloop van de Craneweyer, het stuwmeer bij kasteel Erenstein in Kerkrade, maar dan genomen vanaf de waterkant. De tweede foto is geconverteerd naar zwart-wit met behulp van een programma dat dit veel beter kan en ervoor gemaakt is. Dit geeft bij mij althans een veel beter gevoel. En dit is niet gewoon wat donkerder gemaakt…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Het is mooi gedaan de conversie, het contrast is duidelijk sterker aanwezig.
  Zou eigenlijk eens in de oude fotoboeken van mijn ouders moeten kijken, hoe de echte ZW foto’s er uitzagen. Hans

  @ inderdaad het droompaleis lijkt wel op het Hammetje.

  logbankje
 2. Ja ach, we zien toch op allebei de foto’s precies hetzelfde, wat lichter, wat donkerder, wat meer contrast, mijn ogen zijn niet professioneel genoeg wat dat betreft hoor.

  Ria van Felius
 3. Wat is zie, is meer contrast tussen 1 en 2, wat is dan mijn favoriet? Ze hebben beiden iets, en dat heeft weer met mijn persoonlijke mood te maken. Dat merk ik ook als ik foto’s ook in kleur bewerk, de ene keer keihard contrast erin, de volgende keer juist niet.

  X

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: