De Opel Ascona
De Opel Ascona

De Opel Ascona

bVision & Photography

De Opel Ascona werd destijds samen met de Opel Manta uit gebracht als model tussen de Opel Kadett en de Opel Record. Een tussengeschoven kindje, maar geheel onterecht. Het was een prima auto, weliswaar wat saai, of grijs zoals deze automatiek, maar met een caravan erachter en een 1.8 liter overvierkante motor een superauto. Deze versie, nummer drie in het rijtje, de Ascona C, was ook de laatste variant op dit model, de opvolger was de Opel Vectra. Ik denk dat als je het merk Opel in de tijd moet samenvatten dat het saaie, maar oerdegelijke auto’s waren. Overigens was dit C model ook de eerste Ascona met voorwielaandrijving. De foto’s van deze Ascona zijn gemaakt door Di Mario van het weblog Di Mario.info.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

 • Merk: Opel
 • Kenteken: RJ-62-VF
 • Type: 1.6 hatchback
 • Kleur: grijs
 • Bouwjaar: 1987
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1598 cc
 • Brandstof: benzine
 • Aandrijving: automatisch

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

 1. frank-103

  Mijn vader heeft ook heel lang Opel gereden, diverse Ascona’s (1.6s op LPG) en daarna Vectra’s. En nu nog steeds een Zafira. Zo heb ik vroeger ook veel in die Opels gereden, en zelf 2 Opels gehad. Maar de Vectra en de E Kadett van rond 1990 waren kwalitatief niet meer goed, die wilden graag roesten (rond de wielkasten). Met die modellen heeft Opel haar goede naam verprutst.

 2. Kakel

  Dat is tenminste nog eens een auto. Afgezien van de muisgrijze kleur.
  Mijn vader (en ons gezin dus ook) heeft zowel in een Opel Kadett als een Opel Record gereden. Ik kan me beide modellen nog goed herinneren.

 3. Saai, maar inderdaad, oerdegelijk, mijn moeder kocht in diezelfde periodee ongeveer onze Opel Kadet met kofferbak, om te reizen, RP-1-FN was het nummerbord, ik denk dat die allang gesloopt is, maar goed… heel veel vakanties in de beneluux mee gereden, in de zomers met mij, maar mijn ouders gingen ook al buiten seizoenen met zijn tweetjes weg zo nu en dan, dan waren opa en oma eventueel bij mij, en dat vond ik prima!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.