Commotie om een trafohuisje in Baarn
Commotie om een trafohuisje in Baarn

Commotie om een trafohuisje in Baarn

bVision & Photography

Hoe maak je een elektriciteitshuisje minder lelijk? Zo begon de tekst van het door RTV Utrecht geplaatste artikel over het lelijke transformatorhuisje voor een monumentale kerk in het centrum van Baarn. De vraag is natuurlijk hoe de gemeente Baarn toestemming kon geven om dit huisje daar te plaatsen. Dat het college toestemming heeft gegeven om daar zo’n huisje neer te zetten is een kant van de medaille, de andere kant is natuurlijk de vorm en het uiterlijk van dit betonblok. Hans Bank, bekend door zijn weblog Logbankje, Maakte mij attent op dit artikel, van RTV Utrecht. Ik heb de schrijfster van het artikel benaderd of ik het mocht gebruiken. Wat leuk! was het antwoord en ik kreeg alle medewerking, waarvoor dank.
Maar goed, het trafohuisje staat er nu eenmaal en het college van Baarn is bereid om er iets aan te doen om dit foeilelijke huisje te camoufleren. Ze hebben hiervoor een aantal opties bedacht en een van de opties is om zelf met een alternatief te komen, daarnaast hebben ze een vijftal voorbeelden beschikbaar gesteld waar inwoners van Baarn op kunnen stemmen. De foto’s zijn afkomstig van de gemeente Baarn, die de inwoners op hun website kunnen zien. De meeste bezoekers van deze site wonen niet in Baarn, maar ik ben wel benieuwd wat u er van vind…

bijgaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

 1. Zelf een idee
 2. Een bloemenprint
 3. een groot bijenhotel
 4. inpakken in groen
 5. Histrische foto erop
 6. Iets Esscherachtigs

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

27 Comments

 1. Pingback: De spanning is eraf – Transformatorhuisjes

 2. Pingback: De spanning is eraf – bVision.nl

 3. Kakel

  Trafohuisje oppakken en ergens anders neer kwakken.
  Van hetzelfde pleisterwerk voorzien als de kerk zelf. Dat lijkt mij de beste oplossing.
  Leuk dat je het mocht plaatsen!

 4. Inderdaad weer typisch niet over nagedacht, wat foei lelijk. Een goede oplossing zou dat groen er omheen zijn maar ik zie er óók nog wel “een kapelletje in wanneer men er een soort dakje als van de kerk opzet en de prachtige grote boogramen op de zijkanten na schildert. Deur mooi aanpassen en er staat een kapelletje.

 5. Ria van Felius

  Gewoon mooi wit schilderen net als de kerk en dan net als de kerk met een grijs trasraam en desnoods nog twee van die mooie boograampjes net als de kerk erop schilderen, dan hoort het er echt bij 🙂

 6. Ik mis een optie, dat ze het dak net zo maken als van de kerk, meer passend bij het geheel. Een soort van kapel of zo, hoe moet ik dit nu uitleggen, ik denk dat jij mij wel begrijpt. het blijft teveel een kubus voor een mooie kerk. Zet er mooie torens op of iets, als ze het in de Efteling kunnen, kan het hier ook.

  X

 7. Eerst denken, dan doen, zou ik zeggen. Dan stond dat hele ding daar niet maar ergens anders. Nu het er eenmaal staat lijkt me inpakken met een flinke laag groen de beste optie. Ben wel nieuwsgierig hoe dat gaat aflopen.

 8. Goede morgen Sjoerd. Ik zou ook kiezen voor mooi groen om dat huisje te camoufleren , maar aangezien ik niet in Baarn woon heb ik geen stem in het geheel. Ik ben wel benieuwd wat ze gaan doen. Krijgen we daar ook nog bericht over, of moeten we er zelf heen gaan over een jaartje of zo 😉
  Een fijne zondag gewenst. En update, hier buiten ligt geen vlokje sneeuw meer, het was dus alleen zaterdag een witte werled bij ons.

 9. marjolijn1

  Mij lijkt inpakken in het groen de mooiste oplossing, dan ook geen kans meer voor bekladding met graffiti.
  Wildplassen wordt dan weer een ander verhaal, het groen is daar wel uitnodigend voor !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.