Schoolopdracht
Schoolopdracht

Schoolopdracht

Maak een dennenappel met vogelvoer

Gisteren en vandaag is Jeslynn in da house. Dat is dus klussen voor school. Vogelnamen leren door prentjes van vogels te verstoppen, zoek de verschillen, maar ook echte doe opdrachten maken. Leuk voor het kind, en hoe hou je opa ook bezig… Je hebt nodig:

 • vogelzaad
 • pindakaas
 • Dennenappel
 • Touwtje
 • kwastje

Bind eerst even een touwtje aan de bovenkant van de dennenappel vast, dan heb je later geen geklieder. Smeer met een oud kwastje de laatste pindakaas van opa en oma in de dennenappel. Rol de bruine dennenappel door het vogelvoer en druk goed aan. En zoek daarna een leuk plekje om hem in de tuin op te hangen zodat je kunt zien welke rare vogels hier van komen smullen. De foto is door oma genomen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Geweldig dat je dit doet, het maakt Jeslynn bewust van de natuur. Wel jammer dat school voor gewone pindakaas kiest, want dat is heel slecht voor de vogels buiten. In de normale pindakaas zitten gebrande pinda’s die minder goed verteerd kunnen worden, maar het grootste probleem is de hoeveelheid zout. Daarnaast kan gewone pindakaas plakken aan de vleugels van de vogels met alle nadelen van dien. Misschien kan Jeslynn dat nog even terugkoppelen naar school, dan kunnen ze ook wat van haar leren. 😉

  Love As Always
  Di mario

 2. Ria van Felius

  Gewone pindakaas is niet goed zeggen ze daar zit veel teveel zout in voor de vogeltjes, maar het idee is leuk natuurlijk en je bent van de straat 😉

 3. Goede morgen Sjoerd, leuk zo’n knutsel, al is het wat kliederig maar dat is geen ramp natuurlijk. Moesten ze van de juf ook een foto maken om te laten zien dat ze de opdracht goed gedaan hadden? Gezellig zo samen aan de gang. IK wens je een fijne maandag toe.

 4. hahahaha, oh dat is ook een optie natuurlijk! Pindakaas in de denneappels, ik heb vorig jaar nog voor mijn werk, in vet met vogelzaad staan dippen….Maar dat moet heet natuurlijk op het vuur of plaat… best eng vond ik dat, resultaat ook leuk hoor, maar dit nog leuker!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.