Het is een Blitz, van Opel.
Het is een Blitz, van Opel.

Het is een Blitz, van Opel.

bVision & Photography

We zullen het niet hebben over de historie van de Opel Blitz. Maar wel over de grote betrouwbaarheid van deze lichte vrachtwagens. De mooiste versie kwam uit in 1950 als Pickup Truck, met zijn mooie ronde neus een echte vrachtwagen, in tegensteling tot de opvolger die u hier ziet. Dit model kennen velen wellicht nog wel als brandweerauto, en er zijn zelfs nog korpsen die er nu nog steeds mee rondrijden. Een geweldig betrouwbare auto, zowel voor werk en voor personenvervoer. Ik weet niets van de geschiedenis van deze Blitz af, door Di Mario van het weblog Di Mario.info op de foto gezet, maar als deze goed is onderhouden kan hij nog jaren mee. Of je er op vakantie in gezien wil worden is met deze kleur nog maar de vraag. Het is namelijk een te “blitze” camper om mee rond te rijden. Hij ziet er m.i. een beetje sjofel uit. Maar in goede handen kan het toch nog heel wat worden, slopen zou ik hem zeer zeker niet.

 • Merk: Opel
 • Kenteken: YJ-21-BR
 • Type: 45-66 KAMPEERAUTO
 • Kleur: Geel/wit
 • Bouwjaar: 1967
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1900 cc
 • Brandstof: benzine/LPG

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Philip

  Beetje laat, maar ik heb een foto uit 1994 van exact deze Blitz, gemaakt in Orange, Zuid Frankrijk. Toen nog met oranje zwaailicht. De toenmalige eigenaar had zo’n typische naam dat ik die nooit vergeten ben: Karel Kaptein en kwam uit regio Alkmaar.

 2. Goede morgen Sjoerd, met die Blitz kun je dus ‘de blits’ maken. Ik zal hem vast wel eens hebben gezien vroeger, maar ik heb er geen specifieke herinnering aan. Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.