Spanning bij de Reidingweg in Drachten
Spanning bij de Reidingweg in Drachten

Spanning bij de Reidingweg in Drachten

bVision & Photography

Morgaine van het weblog Morgaine’s Passions stuurde me foto’s van dit vreemde trafohuisje, ik kan me niet herinneren zoiets al eens eerder te hebben geplaatst. Ze schreef hierbij het volgende:
Een spannend huisje met fel tegenlicht afgelopen zomer nog ergens. Ik was even een stukje fietsen en besloot eens een stuk te volgen wat ik nog nooit had gedaan. Vlak bij het zwembad in de buurt van Drachten, de Lawei heet de wijk volgens mij, vond ik dit huisje.
Wat ik vreemd vind is dat de bebouwing er omheen, voor zover ik kan zien, vrij modern is t.o.v. dit trafohuisje toch wel enigszins ouder lijkt. het heeft in ieder geval weer iets en is niet een “twaalf in een dozijn huisje”. De Lawei in Drachten is met haar vijf zalen en drie foyers, restaurant en theatercafé de grootste schouwburg van Zuidoost-Friesland.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Ja, het enige wat ik weet? Is weinig, hahahaha, ik heb geen idee van deze history, wat ik wel heb begrepen is dat hier veel ouderen wonen, gepensioneerden bijv. Is mij vertelt hoor! Ik heb geen idee of dat waar is. Verder, was dit zeker weten vroeger weiland, maar hoelang dit al niet meer zo is, geen idee ook.

    Ik ben er een paar keer geweest, in dit stukje, of bij De Lawei, want er is ook een waterpartij en een super grote AH.

    X

  2. Zag op een streetviewfoto van 2009 dat de deur dezelfde witte kleur had als de daklijsten. Heb er nog rondgekeken ofhet bij een ander gebouw in de buurt past, maar geen daarvan had een rond dak. Ken wel een hele oude in het Verlaat aan de noordzijde van Heerhugowaard. Die is inmiddels 100 jaar oud. Link zit onder m’n naam.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.