De Twaalf Apostelen
De Twaalf Apostelen

De Twaalf Apostelen

Nee, ik ben niet gelovig geworden maar afgelopen zaterdag las ik bij Marthy van het weblog Heen en terug naar de Ardeche een verhaal waarin deze genoemd werden. Mijn herinnering aan de twaalf apostelen berust op een schilderij, dat stond op zolder bij mijn reeds lang overleden schoonouders. Of het waarde had weet ik niet, maar bij een tijdelijke verhuizing, weet ik hoelang geleden, kwam de vraag wat er met dat schilderij moest gebeuren. De oplossing was dat we het die apostelen zelf zouden laten uitzoeken en vervolgens zeilde dat schilderij het zolderraam uit. Toen we later achterom kwamen was het schilderij weg, gewoon verdwenen. Toen ze na de tijdelijke verhuizing weer terug keerde schoot mijn schoonmoeder in de gedachte dat ze wat mistte, die twaalf apostelen. Schoorvoetend vertelde mijn schoonvader het verhaal dat deze apostelen veilig onder waren gekomen en dat ze later weg waren. Alles wat er nadien zoek was, was de twaalf apostelen achterna…
De zelfgetekende foto heeft geen enkele relatie met bestaande personen of plaatsen. Mocht u een relatie herkennen, berust dat op louter toeval.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. logbankje

  Zouden de twaalf hun eigen weg zijn gegaan, met behulp van een ander, nummer dertien?
  De foto is wel een goed voorbeeld van wat ooit was. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Ha Sjoerd,

  haha… ik weet niks van apostelen, dus aan mij heb je niks.
  Ik ken wel een spreekwoord… of gezegde? over een Ongelovige Thomas.
  Maar was dat een apostel?? Geen idee.

  Groetjes!

 3. Goede morgen Sjoerd, mij valt op dat er tussen nummer zes en zeven een ruimte over blijft, had je daar zelf niet tussen moeten zitten? De compositie doet me denken aan het schilderij ‘Het laatste avondmaal’ misschien waren die apostelen later nog eens uit eten gegaan en daar ze geen fototoestel kenden, is het maar geschilderd. Tja of het waardevol was of niet, daar zul je nooit meer achter komen.
  Ik wens je een fijne maandag toe en ga jij voorlopig maar niet die apostelen achterna 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.