Vlodropper Molen
Vlodropper Molen

Vlodropper Molen

bVision & Photography

De Vlodropper molen krijgt zijn water van de Rodebach waarin de zeldzame beekprik zijn leefgebied heeft, deze kleine aal leeft voornamelijk in het sediment van deze beek. Speciaal hiervoor is rondom de molen een vistrap aangelegd. De Rodebach stroomt hier op deze plaats in Vlodrop, na de molen in zijn grote broer, de Roer. Op de onderste foto komt de Roer van links en de Rodebach van rechts en stromen door het midden verder. Door de hoge stand van de roer is er geen niveauverschil meer bij de molen of de vistrap(water staat aan de achterzijde van de molen even hoog als aan de voorzijde). De omliggende weilanden staan ook blank. Als straks het beetje sneeuw wat bij ons gevallen is ook nog smelt vrees ik hier het ergste. (foto’s zijn van afgelopen vrijdag)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 reacties

  1. Goede morgen Sjoerd, ik hoop voor je dat jullie droge voeten zullen houden. Van mij hoeft al die sneeuw niet zo, vroeger ging ik met de kinderen sneeuwballen gooien, maar nu geeft sneeuw me alleen een hoop werk. Ja met een hoekhuis heb je veel trottoir rondom. Goed het is weer gebeurd, maar ik zit niet te wachten op nog meer sneeuw, en rijden op een gladde weg is ook mijn hobby niet. Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.