De buurtbieb van Schopla
De buurtbieb van Schopla

De buurtbieb van Schopla

bVision & Photography

Vorige week was ik met Moppie op pad, die moet ook af en toe even zijn gezicht laten zien en op het einde moest ik nog een stukje verder rijden om de accu zover als mogelijk leeg te rijden, dat is beter als deze even niet gebruikt is. Het was wel een beetje fris, maar met het zonnetje erbij moest dat kunnen. Op mijn weg langs de voormalige Lucasklinieken, de Steenberg op, de wijk waar ik ooit eens geboren ben. En voor ik het wist stond in de schudgootstraat, en daar een mooie houten kast, met slot en sleutel, de buurtbieb. Ik kon het niet nalaten om met de sleutel de kast even open te maken en erin te kijken. Niet dat ik iets nodig heb, en ik had ook niets om erin te leggen…. Maar leuk en professioneel zag het er wel uit. Voor elk wat wils zal ik maar zeggen. Eerst dacht ik even dat Schopla een persoon was, maar later bleek dat ze daar een stuk van de wijk mee bedoelen met een eigen wijkvereniging.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 reacties

  1. In omgeving van Noordeloos hebben ze deze weggehaald en vind dit wel jammer want ik bracht er ook altijd boeken maar gelukkig in Hoornaar heb ik er nu ook ene ontmoet want ik vind het altijd zo leuk daar ik veel boeken omruilt en er zit altijd wel wat bij wat ik mooi vindt. En als we rondtoeren in de Alblasserwaard gaan we altijd even aan daar. Als ik er zo ene zal zien ben ik wel even zoet om te snuffelen. Meestal heb ik ook boeken in auto van man liggen voor het geval we er eens onderweg ene zien.

  2. Leuk zo’n buurtvoorziening. Zouden er geen mensen zijn die boeken meenemen en niet meer retourneren? Ik hoop dat die er weinig zijn zodat er goed gebruik van gemaakt gaat worden. Ach ja de meeste mensen zijn ook wel te vertrouwen natuurlijk. Fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.