Busstation Maankwartier
Busstation Maankwartier

Busstation Maankwartier

Op de bijgaande foto ziet u het busstation in Heerlen, weliswaar in de winter, zonder alle bladeren aan de bomen en struiken, maar dat was de opzet. Zo zie je ook dat dit geïntegreerd is met het station in het Maankwartier. Een skyline van het nieuwe centrum van Heerlen. Onder de rook van de Lange Jan en ’t Lange Lies, de twee voormalige schoorstenen van de Oranje Nassau Mijn I die inmiddels jaren geleden zijn afgebroken. De herinnering aan het mijn verleden wordt steeds minder nu de meest “koelpieten” ons verlaten hebben…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. logbankje

    ’t Lange Lies’ wekte mijn nieuwsgierigheid en ja een flinke meid.
    Zo verdwijnt er steeds meer van de mijnen, mijnen waar de economie van ons land groot mee is geworden.
    De bogen van het busstation zijn net die van Amsterdam Centraal, maar dan zonder dakbekleding. Hans

  2. Ook veel uit mijn verleden is verdwenen, in mijn geboorteplaats hebben ze mijn kleuterschool, lagere school en lyceum alle drie afgebroken. Dat is dus de vooruitgang zoals ze dat noemen, ik heb er zelfs geen foto’s van.

  3. Ergens in de jaren tachtig moest ik regelmatig in Heerlen zijn Het busstation (ik reisde per bus) was toen te bereiken via een tunnel onder het spoor door. Ik vond het een vies en akelig stukje Heerlen, mede dankzij de vele junks die zich daar ophielden, voelde me daar nooit prettig.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.