Pickwick mensen
Pickwick mensen

Pickwick mensen

Zoals velen van jullie wel zullen weten zijn we hier fervente theedrinkers. Mijn ouders waren van de echte Pickwick groep. Er kwam niets anders in huis dan Pickwick van Douwe Egberts. Ze dachten dat dat beter bij hun stand paste. En nog heb je van die mensen die denken dat de enige koffie ook van Douwe Egberts komt. Prima hoor, maar dan mis je veel. Mijn lievelingsthee, als je dat zo mag stellen is een heerlijke Oolong thee, toevallig nu van Simon Levelt, maar normaliter van een Chinese Winkel in Maastricht. Maar helaas, drukte of reizen mijden we tegenwoordig zoveel mogelijk. Maar ook een Darjeeling, Matcha, Sencha, Earl Grey of een gerookte Lapsang Souchong gaan er op gepaste tijden wel in. Alleen thee met een fruitsmaakje komt er niet in, dat bederft de smaak van de theebladeren. Ik lust wel koffie, maar het liefst drink ik thee. Alleen wijk ik af van de standaard theegebruiken. Ik drink mijn thee het liefste heet zonder mijn vingers te verbranden. We hebben dus ieder een speciale beker om thee uit te drinken van Stanley. Dubbelwandig en geïsoleerd. De thee gaat er heet in en is na een half uur nog heet. Hij blijft zelfs heter dan onder een theemuts en kan in de vaatwasser. En niet te vergeten, er gaat bijna een halve liter thee in.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 reacties

 1. Ik heb me eens gruwelijk gebrand aan een onzichtbare maar dubbelwandige theebeker. Dat gezegd hebbende is het hier Pickwick losse thee he in een zeefje geen zakjes touwtjes en papier in mijn beker. En Senseo DE met opgeklopte melk. Ik heb verschillende smaken geprobeerd maar ik blijf fan van dat.

 2. logbankje

  Een herkenbaar logje Sjoerd, ben ook meer van de thee dan de koffie geworden.
  Maar net wat je zegt, thee met een bite en thee met een fruitsmaakje is ook niet mijn ding.
  Gelukkig vele smaken in de thee, voor iedereen wat. Hans

 3. Van huis uit meegekregen ja die Pickwick thee. En dat is zo gebleven . Thee is altijd een “ontbijtdrankje “geweest hier in huis en voor mij zelfs dát al jaren niet meer. Thee “voor het lekker” drinken ken ik dus niet en eigenlijk drink ik koffie ook alleen bij m’n ontbijt. De namen die je noemt hadden grotendeels evengoed automerken kunnen zijn, of iets anders.

 4. Ria van Felius

  ’s Morgens hier ook koffie en de rest van de dag thee. Het is een mooie beker maar thee vind ik toch mooier in een glas of iets lichts zodat je de kleur kunt zien, daar zijn ook wel van die dubbelwandige bekers van. Ik heb een grote lichte kom, koude thee is ook lekker 😉 ah ik lees nu dat de beker ook licht is aan de binnenkant.

 5. Ik ben een koffieleut, de hele dag koffie. Wel zwart, thee vind ik alleen maar lekker met veel suiker er in en dat is weer niet goed voor me. Dus drink ik nooit thee eigenlijk. Mijn koffie maak ik in een Nespresso apparaat, met Douwe Egberts cupjes nummer 12, lekker sterk. Ik denk dat ik verder immuun ben voor cafeïne, ik kan het drinken voor ik naar bed ga, en toch al slapen voor mijn kop het kussen raakt.

 6. Ik heb al jaren geen thee meer in huis. Het laatste halve doosje heb ik een jaar of 4 geleden weggegooit. Vind the niet vies, maar vind er ook niet veel aan. Koffie drink ik alleen bij m’n ontbijt en dan maakt het mij weinig uit als het maar roodmerk is. Dwz er moet flink wat caffeïne in zitten en weinig koffievet. Ik heb een tijdje dagelijks 3 glazen oolong gedronken. Een van de operators in een Taiwanese staalfabriek verbouwde het zelf en zette steeds een verse beker voor. Vond het ook lekker, het is zoeter en in zo’n warm land frisser.

 7. Ha Sjoed,

  hier nog eentje: een echte thee-leut.
  En… Simon Levelt heb ik hier op 5 minuten afstand…
  Heb gisteren biologische groene jasmijn thee gekocht.
  Mijn lievelingsthee.
  Wel wat prijzig, maar ik doe er heel lang mee.

  Pickwick en zo komt hier het huis niet in!

  Groetjes!

 8. Hier is het gemengd, ik start graag met koffie, waar Liefste van de thee is, hahaha Hij drinkt amper koffie dan weer, alleen onderweg bij anderen eigenlijk. Kruidenthee zelf gemaakt met lavendel, hop en verbana blaadjes, voor de rust, en dat werkt goed! Een vriendin van ons maakt zelf kruidenthee, en ikzelf? Verse munt thee, of gember thee, of een combi, en soms ook nog verse citroen erin, van de zomer weer hele potten, en liefste drinkt ze dan het liefste koud zelfs. Voor mij, ik schenk het warm in, vergeet het dan ook weleens en dan lauw of wat kouder, soms heet.

  Van de Pickwick, hahaha ja dat was vroeger bij ons thuis ook zo, zowel de thee als de koffie. Nu kijk ik meer naar hoe puur iets is, en hoeveel suiker balletjes erin zitten. Liefst maak ik het gewoon zelf of bel mijn vriendin, kom maar op!

  X

 9. Goede morgen Sjoerd, ik drink zowel koffie als thee, De koffie alleen ’s ochtends en de thee de rest van de dag. Als de kruiden in mijn tuin weer aanwezig zijn drink ik ook thee van die kruiden dan voornamelijk verse munt. Ik wens je een fijne woensdag toe.

 10. marjolijn1

  Het is toch geweldig dat we kunnen en mogen kiezen wat we het liefst eten en drinken.
  Ook hoe we het klaarmaken, gebruiken en van mogen genieten.
  Helemaal goed dat jij voor de thee bent, ik ga voor de koffie… 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.