Tante Kliefje
Tante Kliefje

Tante Kliefje

Sinds heel wat jaren woont tante Kliefje al bij ons. Maar pas op, Kliefje is een oud besje, die moet je laten staan. Verhuizen van Kliefje is helemaal ‘not done’. Als je zo’n plant koopt tijden de bloei overleefd die het wel, maar door de verplaatsing willen ze dan wel eens weigeren om nogmaals te bloeien. Merk de stand van de pot als je hem voor schoonmaak of andere werkzaamheden even aan de kant moet zetten en zet heb daarna precies weer zo terug. Wat je dan ieder jaar weer krijgt is dit… Ik heb deze wel even door het raam gefotografeerd, want in de bloei verplaatsen doe ik ik niet. De plant kan heel oud worden, vaak meer dan 30 jaar. De onze kan nog wel even mee.
De Clivia is een Zuid Afrikaanse plant en is genoemd naar Lady Charlotte Florentina Clive, hertogin van Northumberland en gouvernante van koningin Victoria. Op haar landgoed Almwick kwamen enkele soorten van dit geslacht voor het eerst in bloei.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Ria van Felius

    Een vriendin van mij heeft ze ook, daar komen ook ieder jaar nieuwe stekken aan. Als ze uitgebloeid zijn zet zij ze ergens uit het zicht, tot de knoppen weer komen dan mogen ze weer naar binnen. Het zijn oersterke planten hoor, die kunnen wel een stootje verdragen.

  2. Frank103

    Mooie plant is dat! We hebben hier in de tuin onkruid staan en planten waar over nagedacht is. Voor mij ziet het er allemaal uit als onkruid, helaas.

  3. Goede morgen Sjoerd, Wat wetenswaardigheden over een kamerplant die ik nog nooit heb bezeten. Ik heb alleen groen blijvende planten in huis nooit bloeiende. Een fijne dinsdag gewenst drink niet teveel oranjebitter 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.